Uređenje doma za blagdane u skandinavskom stilu

Skandinavija je dom mnogih poznatih brandova kao što su: H&M, Acne, Design House Stockholm, Filippa K i Svenskt Tenn/Josef Frank. Ako sada posjetite Skandinaviju uživaćete u prekrasnim blagdanskim dekoracijama osmišljenim na jedan poseban način, samo kako to Skandinavci znaju. Kao što ćete vidjeti dominira jednostavan pristup dekorisanju sa dostupnim zelenilom. Doduše, vjerovatno ćete uživati i u glöggu.

Dekorisanje blagovaone / trpezarije

Uzmite dvije duboke, staklene vaze i svaku stavite na jednu stranu stola. U njih stavite miks zimzelenih grana npr. Buxus i borovinu. Između njih stavite bijele svijeće da biste kreirali fokalno mjesto na stolu.

Dekorisanje dnevne sobe

Ove godine je izuzetno popularno dekorisanje sa grančicama maslina. Jednostavno nekoliko svežite vrpcom i okačite ih na zid iznad sofe, prema dole. Mnogo je ljepše nego slika. Umjesto da vjenčić okačite na vrata ili zid, kupite ili napravite vijenac veličine automobilske gume i samo ga prislonite na stolicu ili klupu.

Dekorisanje spavaće sobe

Za minimalistički dekor, u stakleni fenjer ili teglicu stavite svijeće koje smjestite na noćni ormarić. Pored njih na stolić položite nekoliko malih zimzelenih grančica.

Za maksimalistički izgled spavaće sobe u podnožje kreveta stavite božićno drvce a na prozore okačite na konopac šišarke.

Za ostale prostorije

Ako vam treba uređenje kućnog ureda, kuhinje ili hodnika posegnite za ovom idejom. Malabožićna drvca u saksiji umotajte u smeđi papir koji svežite običnim konopcem. Najbolje je ovako pripremljena drvca grupisati za ljepši izgled.

Tagged under

Leave a Reply