Uklonite buđ iz kupatila

Buđ i plijesan najčešće rastu na zidovima kupatila i podruma, ali se znaju naći i u drugim prostorijama sa više vlage i ograničenom cirkulacijom vazduha. Ako se pojave i u vašem domu najbolje ih je ukloniti što prije kako bi ste spriječili njihovo širenje, i prije svega zaštitili sebe, jer buđ može prouzrokovati ozbiljne zdravstvene tegobe kao što su kožna oboljenja i oboljenja disajnih puteva.

Uklanjanje buđi

budj

Pošpricajte zahvaćene površine varikinom, ili ukoliko nema raspršivač nanesite je vatom. Ovaj postupak bi najbolje bilo izvesti naveče kada vaši
ukućani spavaju. Prije rukovanja obavezno zaštite oči, kosu ruke i lice. Kada ste završili sa špricanjem, dobro provjetrite kupatilo. Otvorite prozore, uključite ventilaciju i ostavite tako da prenoći. Ujutru sve što je potrebno da uradite jeste da pokupite metlom ili usisate sasušenu buđ sa poda.

Na tržištu postoje i namjenska sredstva kao što je Nano sredstvo protiv buđi i plesni čija je cjena oko 10-ak KM.

varikina

zahvaćene površine pošpricajte varikinom

Spriječite nastajanje buđi 

Uklanjanje plijesni

Obavezno koristite zaštitnu opremu

Da bi ste djelovali preventivno savjetujemo da zidove u prostorijama u kojima se često javlja buđ  farbate lateks bojom, jer je otporna na razvoj buđi. Silikonski spojevi u kupatilu su još jedna od omiljenih meta buđi,stoga potražite silikon sa fungicidom.

 

 

 

 

Tagged under

Leave a Reply