Trikovi za uređenje male blagovaonice – prvi dio

Koliko ste se puta sreli sa problemom uređenja i dekorisanja male trpezarije. Imajte na umu krilaticu “manje je više” prilikom uređenja male trpezarije ali i drugih prostorija u vašem domu. Omogućavanje nesmetanog kretanja je jedan je od preduslova da mala prostorija izgleda veće.

mala_trpezarija_1Neutralne boje i upotreba različitih tekstura daće vašoj maloj blagovaonici udoban osjećaj. Pletene stolice su dobar kontrast glatkim i ravnim površinama stola. Da bi maksimizirali prostor za sjedenje postavite ugaonu garnituru za sjedenje.

mala_trpezarija_2Ako pak želite zidove učiniti zanimljivijim posegnite za upotrebom vedrih, pastelnih boja ali i lajsni, panela i ukrasnih ploča u neutralnoj boji kao što je bijela. Svijetlim zidovima napravite kontrast u vidu tamnijeg poda i ploče stola.

Male trpezarije su vrlo često u sjeni neke veće prostorije bilo kuhinje ili dnevnog boravka. Jedno od rješenja je da upotrijebite sličnu kolorističnu šemu. Crno-bijelu kombinaciju osvježite ljubičastim elementima kao što su jastuci, posuđe, cvijeće u vazi i sl. Ne zaboravite na rasvjetu koja se treba isticati.

mala_trpezarija_4Mala blagovaonica uređena u neutralnim bojama može biti osvježena bojama bogatim energijom i toplinom kao što su narandžasta i ružičasta. Za to vam mogu poslužiti rimske zavjese, jastuci i podmetači i moderne stolice u boji koje su kontrast  klasičnom stolu.

mala_trpezarija_5Ako niste sigurni kako urediti malu blagovaonicu napravite separe. Separe je perfektan za konverzaciju i relaksaciju. Potrudite se da separe ima dovoljno svjetlosti. Klupe i stol možete kupiti u bijeloj boji i onda ih dekorisati podmetačima napravljenim od štofa na pruge. 

 

Tagged under

Leave a Reply