Trendi trosoban stan uređen u steampunk stilu

Tajvanski dizajnerski studio, Home Design, dobio je za zadatak da uredi jedan trosoban stan na jugu Tajvana. Jedini zahtjev vlasnika je bio da u dizajn ugrade dekoracije i motive inspirisane Marvelovim stripovima Hulk i Kapetan Amerika.

Pošto se radi o muškarcu, ovi talentovani dizajneri su se odlučili za stemapunk stil ali ovaj put bez viktorijanskih detalja ali pri tome koristeći detalje industrijskog stila i stila Divljeg zapada. Pri projektovanju oslonili su se na tri vrste materijala: beton, ciglu i kožu. Cjelokupni enterijer je uređen po svim principima steampunk stila uključujući i upotrebu neutralnih boja i vintageelemenata. Veliki broj dizajnera uvijek će rađe posegnuti za namještajem i dekoracijama rađenim po mjeri nego za kupovniom serijskih, pa je tako i ovaj put bilo. Dnevna soba, kuhinja i radna soba čine jedan veliki otvoreni prostor međusobno vizuelno odvojeni staklenim harmonika vratima ili pak šankom obašivenim limom. Centralno mjesto u dnevnom boravku zauzima kožna Chesterfield sofa. Ispred nje je stolić u vidu velikog putnog sanduka u stilu Divljeg zapada sa velikim metalnim kopčama po ivicama. Sa strane se nalazi sličan, samo manji, stolić kao i tabure presvučen kravljom kožom, koja je izabrana i za podnu prostirku. U ćošku možete vidjeti trendi tronožac svjetiljku.

Dnevni boravak

Radna soba je malo izdignuta. U oči odmah upadaju police koje prekrivaju čitav zid. Šaka Hulka koja probija zid je zanimljiva dekoracija koju je nemoguće ne primjetiti.

Kuhinja je jednostavna, L oblika. Kuhinjski elementi su boje drveta što joj daje toplinu i čini je ugodnom za boravak. Posebno je interesantan šank sa dvije kožne visoke stolice koji služi i za ručavanje. Ideja šanka je da je to dio nekog fantazijskog broda koji plovi po oblacima, pa tako kroz „prozor“ možemo vidjeti delfinae koji iskaču iz bijelih oblaka.

Spavaće sobe su jednostavne, sa ponekim detaljem kao što je noćni ormarić u vidu Rubikove kocke. Ormar ima sasvim dovoljno prostora za vlasnikove stvari. Sve u svemu jedan ujednačeno dizajniran i opremljen stan u kojem malo ko ne bi volio da živi.

Tagged under

Leave a Reply