Tommy Hilfiger prodaje svoj penthouse u hotelu Plaza

Tommy Hilfiger, 62, vlasnik prestižnog istoimenog branda odlučio je da proda svoj dupleks apartman u New Yorku. Ovaj pentahouse u Plaza hotelu tako je postao, neposredno prije božićnih praznika, broj jedan želja mnogih bogataša širom planete.

Ovaj apartman površine 550m² pored lokacije ima i balkon sa pogledom na Central park i Fifth Avenue. Prema dosadašnjim cijenama na Manhattanu ovo će postati drugi najskuplji apartman ikada sa cijenom od 80 miliona dolara. Sam Hilfiger je ovaj apartman nazvao, “dvorac među oblacima”. Za potrebe ovoga modnog mogula 2008. godine spojena su dva apartmana u jedan a to je sve platio 25 miliona dolara, a potom je potrošio još 17 miliona na preuređenje. Renoviranje je trajalo pune tri godine.

Pentahouse posjeduje četiri spavaće sobe, pet kupaonica, veliko stepenište. Apartman je pun umjetnina , međutim one nisu na prodaju. Njih će Hilfiger prebaciti u svoju rezidneciju u Greenwichu gdje provodi većinu svoga vremena. Sigurni smo da će mnogi htjeti da se dokopaju ove nekretnine jer ovakve nekretnine se više ne prave.

Tagged under

Leave a Reply