Tematske sobe za vašeg dečaka

Kreirajte veselu i zanimljivu sobu za vašeg dječaka. Usredsrijedite se na to šta voli, šta ga zanima i koji su mu hobiji i na osnovu toga izaberite boje, namještaj i dekoracije. Dječaci su puni energije, neumorni, zabavni i znatiželjni.

Kreirajte sobu koja će izrazit njegov duh, dok će u isto vrijeme biti topla i gostoprimljiva. Soba može da ima za temu sport, putovanja, avijaciju, životinje, nauku, igrice, itd.

tematska_soba_1Svakako jedna od najzanimljivijih soba za dječake je ona sa temom avijacije i aviona. Unesite u ovakvu sobu vintage duh sa starim koferom, kožnim dekoracijama, starim mapama, itd. Nećete pogriješiti ako izaberete boje u krem i plavim nijansama, mada će se dobro uklopiti i zelena boja. Sve upotpunite zanimljivom rasvjetom.

tematska_soba_Ako je vaš dječak sklon nauci, potaknite ga na to kreiranjem okruženja koje će mu biti poticaj da se razvija u tom pravcu. Na zidu postavite slike koje su u stvari kvadrati iz periodnog sistema elemenata. Ako imate dva dječaka, klasični krevet na sprat zamijeniti sa krevetom sličnim ovom na slici, koji ima zanimljiv raspored kreveta i polica. Dječaci se vole igrati na podu, postavite tepison od zida do zida i na taj način osigurajte se da se ne prehladi. Nemojte zaboraviti radni sto sa mnogo papira i olovaka jer ova djeca imaju non stop potrebu da nešto pišu i crtaju. Zadržite se na sivim i tamno plavim nijansama.

tematska_soba_3Omiljena tema za dječije sobe je sport. Da li vaš dječak voli fudbal, košarku ili neki treći sport? U skladu s tim postavite na zidove slike njegovih idola ili skice napada.  Za male košarkaše neizostavan je mali koš. Potrudite se da nađete neke vintage stvari vezane za sport koji ste izabrali za temu. Na slici je tema sporta inkorporirana u industrijski dizajn što ovoj sobi daje posebnu draž. Za boje izaberite boje omiljenog kluba. Na primjer možete izabrati tamno crvenu, maslinasto zelenu i sivu kao neutralnu boju.

tematska_soba_4Za nas vrlo inspirativna tema je putovanja. Kreirajte duh dalekih zemalja u sobi vašeg dječaka. Odvedite ga tako u Afriku, Egipat, Havaje, Kinu…ideja je mnogo. Temu ovakve sobe ugradite u vintage stil. Vrlo lako ćete pronaći stare kofere, karte, avionske karte koje možete uramiti, razglednice, taburee u bojama kolonijalnih sila itd. Neizostavna je biblioteka za ovakve sobe koja će imati zanimljive knjige koje se bave ovom tematikom, Karl May na primjer za sobu sa temom Divljeg zapada. Ove sobe će lijepo izgledati sa masivnim drvenim krevetom i komodama. Bez obzira na temu boja meda i tamno žuta će odgovarati dizajnu koji osmislite. 

tematska_soba_5Dječaci koji vole životinje voljet će tematsku sobu sa temom životinja. Ako je ljubitelj pasa, sobu uredite motivima pasa. Upotrijebite slike za zid sa pasminama pasa. Figurice pasa za komodu. Ne zaboravie i posteljinu sa motivima pasa. Najbolji način da sklopite sliku ovakve tematske sobe je sa seoskim stilom. Mnogo grubo obrađenog drveta, metala i vunenih tkanina. zadržite se na toplim i svijetlim nijansama.

Tagged under

Leave a Reply