Tapete sa cvjetnim motivom trend 2014.

Cvjetni motivi na namještaju, zavjesama, dekoru, tapetama … su jedinstven način da unesete razigrane proljetne i ljetne teme u vaš dom. Kada sve počne da cvjeta napolju zašto ne useliti proljećnu atmosferu i u stan? Zamjenite zimske motive sa toplim i svježim proljećnim, a možete početi sa tapetama.

Za osobe sa modernim ukusom i averzijom prema ženstvenom uređenju dovoljno će biti samo nekoliko cvjetnih detalja. Malo ko ne uživa, u prvim sedmicama aprila kada se priroda budi, u svježem cvijeću  svojoj vazi. Poslije zime, koja je hladna i tamna, dašak svjetlosti, razigranosti i topline je dobro došao. Cvjetni dezen će uraditi isto, samo trajnije. Kako biste ugrijali moderne enterijere sa cvjetnim printom koncentrišite se na detalje, akcente. Zid prelijepite sa tapetom cvjetnog dezena ili foto tapetom. Mnogi bježe od cvjetnih motiva smatrajući da su isuviše kič, međutim novi dezeni koji izlaze svakim danom su sve univerzalniji i mogu zadovljiti i najprobirljivije. Izabrali smo za vas nekoliko ideja koje vam mogu pomoći prilikom odlučivanja kakve tapete izabrati za vaš dom.

cvjetne_tapete_1Enterijere uređene u orijentalnom stilu obogatite sa ovavim raskošnim tapetama u tamnim nijansama. Dekor u ovakvim enterijerima uskladite sa bojama na tapetama. (Havanna 96860, 30€ rola)

cvjetne_tapete_2Istinski dekadentne i glamurozne enterijere uljepšajte sa tapetama u jednoj boji, ciklama ružičaste boje na primjer. Enterijer dopunite sa zavjesama sličnog dezena, jastucima, prekrivačima, vazama…  (Elodie 30201, 55€ rola)

cvjetne_tapete_3Cvjetne tapete ne moraju biti potčinjene drugim elementima u enterijeru koji uređujete, naprotiv. Izaberite razigrane, jake, eklektične, moderne printove koji će dati pečat cijeloj prostoriji. (Birds in Paradise, 60€ rola)

cvjetne_tapete_4Luksuzne enterijere sa stilom dekorišite sa tapetom koja u sebi ima elemente boje zlata. Nađite tapete koje su kombinacija boja kao što su ljubičasta i zlatna. (Gold plum, 55€ rola)

cvjetne_tapete_5Za mekan, nježan, vintage stil izaberite tapetu neutralnih, pastelnih boja klasične teme. Obavezno kombinujte ovakvu tapetu sa namještajem u vintage stilu, bijele ili svijetlih pastelnih boja koje su prisutne na tapeti. Bijele, lagane zavjese su nezaobilazne u oavkvim enterijerima. (Papillon 75015, 60€ rola)

cvjetne_tapete_6Napravite magiju kombinujući retro tapete i retro namještaj, ovakav enterijer neće biti retro već naprotiv, moderan. Metalni elementi kao što su podne lampe, zdjele i kafe stolići su nezaobilazni. (Rasch, 15€ rola)

Tagged under

Leave a Reply