Stan uređen u španskom stilu

Enterijeri uređeni u španskom stilu su topli, udobni, mediteranski. Ovaj moderan stan koji se nalazi u Španiji mješavina je modernog i tradicionalnog sa elementima minimalizma koji nije svojstven španskom stilu. Ipak taj minimalizam daje stanu posebnu ljepotu. Boje su, iako to ne bismo očekivali, jednostavne a dominira bijela boja.

Centralna prostorija se sastoji iz tri funkcionalna dijela: dnevni boravak, radna soba i trpezarija. Cijelom sobom dominira akcentni zid od stare cigle. Igrajući se kontrastima dizajneri su izabrali tamnu sofu koja je smještena nasuprot tamne multimedijalne jedinice. Pod je zanimljiv, napravljen od keramičkih pločica koje su odlika španskog stila. Podne pločice se pružaju cijelim stanom i na taj način stvaraju koheziju između prostorija. Na pod je stavljen tradicionalni tepih koji je odlika ovog dijela Španije. U drugom dijelu ove velike prostorije je trpezarija koju čini veliki, masivni drveni sto u boji drveta i šest stolica od kojih su dvije pletene. Ova jednostavna kombinacija cijelom prostoru daje toplinu. Uz sam zid smješten je veliki sto koji služi kao radni. Akcentna rasvjeta, baš kao i na zidu sa starom ciglom, daje dovoljno svjetlosti i kada je u stanu mrak.

Ova centralna prostorija je povezana sa kuhinjom. Kuhinja je u crno-bijeloj kombinaciji ali ipak ne isuviše ozbiljna. Kuhinjski elementi u L obliku su moderni i imaju sasvim dovoljno mjesta za sve stvari. Na suprotnom zidu je smješten bar koji je napravljen od dasaka. Da bi sve izgledalo opušteno, dio zida je obojen specijalnom bojom u boju table i po njemu se može crtati i pisati.

Spavaćom sobom dominiraju dvije stvari. Prva je veliki krevet koji zauzima najveći dio spavaće sobe a druga je prelijepa tapeta u boji. Da bi sve izgledao povezano jastučnice su sličnog dezena kao i tapeta.

Iz spavaće sobe se ulazi u kupaonicu koja prati najnoviji trend gdje je dio sa umivaonikom odijeljen od dijela sa wc šoljom. Dio sa umivaonikom je povezan sa garderoberom pa sve izgleda kao savršen budoar. Za razliku od ostatka stana u spavaćoj sobi, dijelu kupaonice sa umivaonikom i garderoberu je postavljen laminat zahvaljujući kojem ove prostorije izgledaju udobno i toplo.

Tagged under

Leave a Reply