95m² uređenih bijelom bojom

Ovaj lijep, kompaktan i svijetao stan u Barseloni je veliki otvoreni prostor gdje u kupaonici i spavaćoj sobi postoji određena doza privatnosti. Zahvaljujući velikim prozorima i bijeloj boji ovaj stan prosto pliva u svjetlosti.

Stan je podijeljen na dva dijela: dio za socijalizaciju i dio za privatnost. Kao što pretpostavljate u prvom dijelu su dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica, dok drugi dio čine kupaonica i spavaća soba. Dizajneri su imali dva izazova, da stvore osjećaj prostranosti i da unesu što više prirodne svjetlosti.

Kako bi vizuelno odvojili kuhinju od ostatka stana upotrijebljen je spušteni plafon. Ovaj spušteni plafon iskorišten je i za postavljanje LED rasvjete. Za pod su upotrijebljene velike porcelanske pločice u sivoj boji koje su kontrast bijelom enterijeru. Ove pločice se pružaju kroz cijeli stan, izuzev spavaće sobe. Namještaj je moderan i udoban. Trpezariju krasi sto sa jednostavnim ali zanimljivim bijelim stolicama. Dnevnom sobom dominira velika bijela sofa. Karakteristična je njena disproporcija u odnosu na prostor koja se odlično uklapa u cjelokupni dizajn. U svim prostorijama upotrijebljeno je posuđe i dekorativni elementi u zelenim i tirkiznim nijansama što u prostor unosi svježinu i razbija monotoniju bijeloga.

Spavaća soba je od ostatka stana odvojena širokim klizećim vratima. Naime klizeća vrata su odličan izbor za manje prostore ili prostore nepravilnog oblika. U spavaćoj sobi je upotrijebljen američki plakar sa kliznim vratima kao mjesto za skladištenje stvari. zanimljivi su noćni stolići. Kako bi unijeli toplinu u spavaću sobu oni su upotrijebili nešto šareniju posteljinu. Kupaonica je nešto manjih dimenzija. Dizajneri su se poslužili trikom, gornji dio zida su umjesto pločicama oblijepili ogledalima. Sanitarije su u bijeloj boji, modernog dizajna.

Tagged under

Leave a Reply