Stan od 50m² sa detaljima u zelenoj boji

Stan od 50m² je po svim standardima mali stan po kvadraturi, međutim u ovom slučaju senzacija je drugačija. Stan odiše šarmom i opuštenom atmosferom.

Izazov su bili asimetrični i nepravilni zidovi, međutim dekorateri to nisu shvatili kao otežavajuću okolnost već kao uzbudljiv momenat u ovom malom stanu. Stan je u načelu podijeljen na dva dijela. Prvi, kuhinja, dnevna soba i trpezarija. Druga, spavaća soba i kupaonica.

Nepravilnost dnevne sobe je riješena namještajem po mjeri. Ova udobna ugaona garnitura ima mnoštvo prostora u ladicima ispod sebe za odlaganje različitih stvari. Kroz čitavu dnevnu sobu provlači se zelena boja u različitim nijansama kroz jastuke, fotelju, vazu…

Iz dnevne sobe se pruža odličan pogled na kuhinju i trpezariju. Namještaj u kuhinji i trpezariji svojim linijama prati dnevnu sobu. Kako bi se vizuelno povećao prostor za namještaj u trpezariji je izabran namještaj od providnog pleksiglasa i stakla sa metalnim ramom. naravno i u kuhniji i trpezariji su prisutni zeleni detalji. Elementi kuhinje su smješteni na najduži zid a svi uređaji su ugradni. Kuhinja je pravilno osvjetljena sa ugradnim LED svjetlima.

Svaki detalj u spavaćoj sobi odiše romantikom. Prelijepe tapete sa dezenom prljavo roza boje, jastuci i posteljine u nijansama ružičaste, uzglavlje u retro stilu sve to daje spavaćoj sobi udoban i topao osjećaj. Pošto je spavaća soba relativno mala kako bi se vizuelno povećao prostor na vrata plakara su zalijepljena ogledala a da bi sve bilo interesantnije ogledala su postavljena u ramove oblika dijamanta. Sve je upotpunjeno prelijepim ogledalom na zidu. Za prostirku na podu izabrana je ponjava u modernim bojama.

U kupatilo su postavljene pločice boje travertina. To kupaonici daje relaksirajući, usporen osjećaj, kakav kupatila i trebaju da imaju. Ovo veliko ogledalo na zidu daje isti utisak kao i ogledala u spavaćoj sobi, povećava prostor.

Kupatilo.

Kupatilo.

Tagged under

Leave a Reply