Stan od 110m² namješten sa stilom

Neko će pomisliti da dizajniranje i opremanje 110 kvadrata i nije tako težak posao. Ali za design prostora nije bitna kvadratura već stil. Norma Redo, meksički enterijerista, dobio je zadatak da transormiše stari stan u ovaj veliki, svijetao stan sa puno stila. I uspio je.

Dnevna soba

Dnevna soba

Kao primarni cilj postavljeno je unijeti dovoljno prirodnog svjetla. Stvaranjem otvorenog prostora, rušenjem zida između trpezarije i dnevne sobe, i upotrebom svijetlih boja prostor je prosto sinuo. Kako bi se stvorila harmonija u dnevnoj sobi i trpezariji upotrijebljeni su materijali sličnih boja i tekstura. Preovladava bijela i krem boja. Cijela dnevna soba je organizovana oko velikog klub stolića. Kako bi se razbila monotonija bijelog zida upotrijebljena je crvena boja kao pozadina zidnih polica. Dvije velike fotelje su upotrijebljene da vizuelno odvoje dnevnu sobu od trpezarije. Poseban pečet dnevnoj sobi daju slike, grafike i drugi dekorativni predmeti. Svaka dnevna soba bi trebala da ima kutak za čitanje, tako ga ima i ova u vidu velike i udobne crne fotelje koja je osvjetljena preko dana duplim balkonskim vratima a naveče bijelom podnom lampom.

Trpezarija i dnevna soba su veliki otvoreni prostor.

Trpezarija i dnevna soba su veliki otvoreni prostor.

Centralni objekat trpezarije je drveni stol sa staklenom pločom. Stol je urađen po narudžbi. Kako bi sve izgledalo zanimljivije upotrijebljene su stolice od sličnih materijala ali u različitom stilu. Pod je tamnijih nijansi pa je ispod stola postavljen svijetao tepih. Kuhinja je povezana sa trpezarijom barom sa četiri barske stolice koje mogu poslužiti za svakodnevne obroke. Sa unutrašnje strane šanka prostor je iskorišten kao stalak za vina. Kuhinjski elementi su bijele boje sa metalnim dijelovima, što odlično stilski pristaje ostatku enterijera. Kako bi se maksimizirao prostor elementi su postavljeni u obliku slova L.

Spavaća soba je podijeljena u tri cjeline. Prvu čini, francuski krevet, drugu, veliki plakar sa staklenim vratima i treću, crni vintage lakirani sto sa pletenom foteljom koji može poslužiti i kao radni i kao toalet stolić.

Spavaća soba u bež i bijeloj boji.

Spavaća soba u bež i bijeloj boji.

Kupaonica

Kupaonica

Ovaj stan ima dva kupatila. Kupatila su povezana sa spavaćom sobom malim hodnikom. Luksuzni izgled kupaonica daje upotrijebljeni mermer i namještaj rađen po narudžbi. Uspjeh dizajnera je u tome što je stanu dao klasični izgled a opet uz primjenu modernih trendova.

Tagged under

Leave a Reply