Soba za vašeg malog košarkaša

Djeca vole da dešavanja iz okoline prenosu u svoj život. Takođe, ako se bave nekim sportom, oni će za njega živjeti 24 sata. Pošto je u toku Prvenstvo Evrope u košarci sigurno ste primjetili da vaš dječak kad god mu se pruži šansa igra košarku. Zašto ne biste svom dječaku priredili iznenađenje i dekorisali mu sobu a kao inspiraciju upotrijebite košarku. Možete izgled sobe u cijelosti promijeniti ili samo djelomično upotrebom dekoracija.

Počnite sa zidom. Na zid zalijepite odgovarajuću foto tapetu. Dobra je alternativa i zidna naljepnica. Na podu napravite crte kao na košarkaškom terenu. Za ovaj posao možete upotrijebiti samoljepljivu traku bijele ili plave boje.

Dekoracije su najbitnije. Nezaobilazan je koš na zidu. Takođe, na zid možete postaviti mrežu u koju ubacite nekoliko košarkaških lopti. Ako je vaš dječak učestvovao na turnirima i dobijao pehare i pohvalnice, sve lijepo izložite na polici. Kao dekoraciju možete upotrijebiti i dres, koji uramite ili stavite između dvije staklene površine. Fotografije košarkaša kao i njihove siluete grupišite i objesite na zid.

Budete li imali sreće možda nađete i dječju posteljinu sa košarkaškom temom. Sa zidnim satom je već lakše jer se vrlo lako može naći širom interneta. Kupite vreću za sjedenje približne boje kao što je i košarkaška lopta. Na njoj povucite bijele linije koje će imitirati linije košarkaške lopte. Na ličan način dekorišite i komodu.

Tematsko uređenje dječje sobe zahtjeva planiranje. S našim idejama to smo vam olakšali a na vama ostaje da samo ideje provedete u djelo.

Tagged under

Leave a Reply