Savjeti za dekorisanje kafića

Najbolje ideje za dekoraciju kafića pronađite u sebi . Prenestie svoju ličnost na zidove, namještaj i predmete. Možete dekorisati na temu nekih vaših omiljenih stvari , ili pak ostaviti na slobodu lokalnim umjetnicima da promovišu svoje radove pri tom ukrašavajući enterijer vašeg kafića.

Planiranje

Prvo, morate da izaberete 3 ili 4 komplementarne boje. Takođe možete koristi više nijansi jedne boje. Bilo kako bilo, boja je ta koja će voditi glavnu riječ u dekorisanju vašeg kafića. Možete imati mnoštvo različitih ukrasa i slika, različitih veličina, oblika,  rasporeda, ali jako je bitno da svaka od njih sadrži bar jednu boju iz vaše osnovne šeme boja.

kafiÄ┼-3

Izaberite temu

Tema je stvar ličnog izbora. Potrudite se da to bude nešto novo i drugačije, nešto što će mamiti ljude da dođu ponovo. Inspiraciju možete pronaći u bilo čemu. Bitno je da prostor obiluje auotentičnim dizajnom i oznakama teme koju ste izabrali. Na primjer ako je tema Južna Amerika , neka vam prve asocijacije na koje ste pomislili budu inspiracija:  kafa, boje zastava, fudbal, slike nekih istorijski važnih ličnosti i sl.

kafic

Javna galerija

Ponudite lokalnim umjetnicima dio vašeg  lokala gdje će oni izlagati svoje radove. Neka to bude na recimo 3 mjeseca, dakle imaćete novi ukras 4 puta godišnje. Predviđeni prostor možete ukrasiti starim kistovima i slikarskim alatom. Također možete postaviti i slikarski stalak sa platnom na kojem bi se nalazila vaša specijalna ponuda. Uvođenje javnih izložbi je odličan marketinški alat za dovođenje mušterija.

specijalna ponuda na slikarskom stalku

specijalna ponuda na slikarskom stalku

Dakle, neka izbor teme za dekoraciju vašeg kafića bude dio vas samih. Ukras mogu biti knjige, slike, instrumenti, na raspolaganju vam je bezbroj opcija. Suština je  da se držite izabrane teme i naravno da vam vodilje budu boje iz vaše osnovne šeme boja koje ste izabrali.

Tagged under

Leave a Reply