Šarmantni stan od 63m²

U ovom stanu prirodna svjetlost igra veliku ulogu. Otvoreni prostor objedinjuje dnevnu sobu, kuhinju i radnu sobu, dok su fizički izdvojene spavaća soba i kupaonica. Kao tema za dizajn enterijera, izabran je film.

Iako u stanu dominira bijela boja, uveče stan poprima sasvim drugu dimenziju korištenjem različitih rješenja u osvjetljenju. Dnevna soba od spavaće sobe odvojena je staklenim panelom na koji je naljepljena folija. S jedne strane se nalazi televizor i ostala multimedija, dok je s druge strane uzglavlje francuskog kreveta. Vrata koja vode ka spavaćoj sobi su klizna napravljena od drveta. S druge strane stakla, u spavaćoj sobi, nalazi se uzglavlje kreveta sa umjetničkom nišom gdje su smještene fotografije i knjige.

Iako je stan u neutralnim bojama dodan je dodir toplih boja kroz narandžastu sofu, crvenu fotelju i stolice i mnoštvo detalja u ove dvije boje. Iz dnevne sobe dospijeva se u trpezariju koja je smještena u isti prostor. Razdvojenost je postignuta posebnim osvjetljenjem za trpezarijski stol i tepihom na kome se stol nalazi. Moderni dizajn stana je i u trpezariji u kojoj staklena površina, razdvaja radnu sobu od nje. Radna soba je otvorena prema hodniku i posjetioc čim uđe, prvo će nju zapaziti. U dnevnoj sobi je radni sto, fotelja i aluminijumska polica.

U spavaćoj sobi, za razliku od ostatka stana gdje dominira bijela, prisutne su pastelne nijanse. Nasuprot staklenom zidu nalazi se veliki plakar u koji mogu stati sve stvari vlasnika ovog stana. Prisutna je i borba tekstura, gdje kontrast valovitoj teksturi posteljine čini staklena površina plakara. Iz spavaće sobe se ulazi u kupatilo. Iako ne veliko, kupatilo zrači opuštenom atmosferom. Korištene su pločice u dvije boje manjih dimenzija.

Tagged under

Leave a Reply