Psihologija boja, 5. dio

Ako vaš dom želite razdrmati jednom energičnom bojom onda je narandžasta pravi izbor za vas. Narandžasta je sinonim za ljeto, sreću i inovativnost. Iako narandžasta kao boja ima reputaciju da je u stanovima isuviše eksploatisana, ipak ako želite toplu relaksirajuću boju nemojte bježati od nje.

Kombinacija plave i narandžaste.

Kombinacija plave i narandžaste.

Tamnija nijansa narandžaste može da bude tokom dana smjela za prostore ali u večernjim satima prostoru će dati udobnost i toplinu. Različite nijanse narandžaste vremenom su se odomaćile u našim domovima, kao što je boja breskve. Narandžastu bi mogli opisati kao spoj crvenog uzbuđenja i žute dobrodošlice.

Ako narandžastu želite da koristite u spavaćoj sobi koristite nijansu zrele breskve sa rumenim odsjajom u sebi. Dokazano je da narandžasta pojačava apetit pa je koristite u vašoj trpezariji i kuhinji. Narandžasta je boja koja ističe pojedina mjesta, stoga ako želite nešto da naglasite ofarbajte to u narandžastu. Za još topliju atmosferu sobe narandžastu kombinujte sa  smeđom i sivom. Ako ste u potrazi za bojom za zidove sobe vašeg sina probajte da iskombinujete narandžastu i plavu, sobu će napuniti energijom i živahnošću.

Narandžasta se često koristi u trpezariji.

Narandžasta se često koristi u trpezariji.

Narandžastu možete da koristite i za svoj radni prostor. Međutim pazite koju nijansu koristite kako vas isuviše jaka boja ne bi ometalo u radu.

Tagged under

Leave a Reply