Prijatan stan od 60m²

Bilo da renovirate postojeći stan ili se useljavate u novi, ovaj stan od 60m² može vam poslužiti kao inspiracija. Minimalistički dizajn učinio je da stan izgleda veći nego što jeste a pametna upotreba živih boja i dezena prostor je oživjela i učinila ga toplim i udobnim.

Sve linije su čiste i jasne, kako namještaja tako i prostora. Dominiraju neutralne boje, siva i bijela. Prostor su oplemenili detalji živih boja i dezena. Ističe se akcentni zid u dnevnom boravku koji je tapeta sa cvjetnim motivima. Namještaj je jednostavan ali funkcionalan. Dnevni boravak je podijeljen na dva funkcionalna dijela a jedan od njih je kutak za čitanje.

Kuhinja je svijetla zahvaljujući velikom prozoru kroz koji ulazi dovoljno prirodne svjetlosti. Kuhinjski elemnti su u bijeloj boji jednostavnog ali efektnog dizajna. Trpezarija čini jedan otvoreni prostor sa kuhinjom. I u njoj je tapeta iskorištena kao način da se akcentira samo jedan zid, samo u ovom slučaju dezen tapete je modernistički u neutralnim tonovima. Centralni objekat u blagovaonici je bijeli IKEA stol oko koga su poredane crne stolice u dva stila.

Stan ima i dvije sobe od kojih je jedna dječija a druga spavaća soba. U spavaćoj sobi dominira veliki francuski bijeli krevet. Cijeli zid zauzima američki plakar sa kliznim vratima. Vrlo je zanimljivo rješenje za kućnu kancelariju. Dječija soba iako je u sivo-bijloj kombinaciji boja je živa zahvaljujući dekoracijama i igračkama u živim bojama.

Tagged under

Leave a Reply