Prekrasni svijet kupatilskih keramičkih pločica

Keramičke pločice u kupatilu imaju mnogo funkcija. Mogu da vizuelno odvoje dva prostora, dodaju stil kupatilu, dodaju boju… Skupili smo neke zaista zanimljive ideje kako da uklopite keramičke pločice u design svoga kupatila.

Igre oblicima, bojama, načinima slaganja keramičkih pločica, učiniće svako kupatilo zanimljivim. Na slici ispod korištene su svijetlo plave keramičke pločice različitih oblika i veličina kako bi u kupatilu stvorili interes.

Svijetlo plave keramičke pločice

Svijetlo plave keramičke pločice

 

Zelene keramičke pločice

Zelene keramičke pločice

Na slici iznad, zelene keramičke pločice različitih nijansi su postavljene samo na zid. Pod je neutralan. Umjesto  jednobraznog slaganja, pločice su slagane na različite načine stvarajući geometrijske oblike. Kao kontrast zelenim keramičkim pločicama upotrijebljene su bordure sa smeđim detaljima.

Ljubičaste keramičke pločice

Ljubičaste keramičke pločice

U ovom kupatilu upotrijebljene su ljubičaste keramičke pločice visokog sjaja. Ove pločice dodatno reflektuju svjetlost pa su idealne za mala kupatila.

Keramičke pločice različitih boja

Keramičke pločice različitih boja

Nije neophodno, niti je neko pravilo, da morate koristiti pločice u jednoj boji različitih nijansi. Možete koristiti i komplementarne ili kontrastne boje u uređenju kupatila i izboru pločica. Na slici su upotrijebljene plave, boje breskve, bijele i sive keramičke pločice koje zajedno čine prekrasnu sliku.

Keramičke pločice visokog sjaja

Keramičke pločice visokog sjaja

Boja pločica dijeli kupatilo na funkcionalne cjeline. Pločice su visokog sjaja ali zagasitih boja. Za zidove su korištene keramičke pločice boje zlata, za tuš keramičke pločice u zelenoj boji i za pod smeđe pločice.

Keramičke pločice svijetlih boja

Keramičke pločice svijetlih boja

Za ovo kupatilo korištene su pločice istih dimenzija ali različitih orijentacija. Nije se puno “šaralo” izborom boja, upotrijebljena je ljubičasta boja kao osnovna i neutralne sive i bijele boje kao akcentne. Posebno je zanimljiv umivaonik koji izgleda kao kamin.

Keramičke pločice

Keramičke pločice

Dizajneri, prilikom kreiranja ovog kupatila, su upotrijebili linije kao motiv. Sve tri vrste pločica izgledaju izuzetno stilski poslagane na pravilan način. Kupatilo odaje utisak spokoja i svježine kao u spa a sve zahvaljujući upotrijebljenim zelenim keramičkim pločicama .

Keramičke pločice u pastelnim bojama

Keramičke pločice u pastelnim bojama

Za sve ljubitelje pastelnih boja ovaj izbor keramičkih pločica je odlično rješenje. Svijetlo smeđe pločice su upotrijebljene kao način da se kupatilo podijeli na funkcionalne cjeline.

Keramičke pločice sa teksturom

Keramičke pločice sa teksturom

Ako se dobro zagledate vidjećete da keramičke pločice imaju teksturu. Keramičke pločice ne moraju biti glatke i sjajne, dodajte teksturu i dodatno stilski napravite zanimljivije kupatilo.

Vintage keramičke pločice

Vintage keramičke pločice

Samo jedan red bordure kao na slici učiniće kupaonicu elegantnijom. Upotrijebite zelene pločice u dvije nijanse i dvije različite veličine. Podijelite ih bordurom sa zakrivljenim motivom i dobili ste luksuzno kupatilo.

Zaista je mnogo načina kako da postavite keramičke pločice u kupatilo. Mi smo sa vama podijelili samo neke od ideja. Uvijek imajte na umu da je ideja važnija od sredstava.

 

Tagged under

Leave a Reply