Predivna kuća u balinežanskom stilu na Havajima

Smješteno na velikom ostrvu, ovo havajsko zdanje dekorisano je u balinežanskom stilu inspirisanom hramovima i drevnim palatama. Ova upečatljiva građevina je u potpunosti “uronjena“ u indonežansku temu, uključujući dekor, namještaj i artefakte.

Mnogoborjnim strehama njene unutrašnje prostorije su zaštićene od gorućeg havajskog sunca. Eksterijer joj je obogaćen sa gotovo neizostavnim elementom ovakvih zdanja, bazenom bez ivice (infinity pool).

Velika klizna staklena vrata omogućavaju direktan izlazak na bazen i predivno uređen vrt te veličanstven pogled ka horizontu. Stakleni zidovi olakšavaju prirodno rashlađivanje unutrašnjosti kući pomoću osvježavaućeg povjetarca sa mora.

Pretežno jednostavna i neutralna paleta zagrijana je raštrkanim detaljima terakota i oker boje, koje se mogu vidjeti na dekorativnim predmetima i artefaktima. Svaki kutak ovog spokojnog ambijenta naseljen je i ukrašen sa atraktivnom zbirkom skulptura i zamršenim ornamentima.

Prostorije otovrenog plana omogućavaju da se iz  različitih područja u kući uživa u veličanstvenim pogledima kroz ogromne staklene stijene.

Topli tonovi drveta prekrivaju podove, plafon, namještaj i police.

Tračci smaragdno-zelenog vrta se pokazuju kroz crna šupljikava vrata.

Ukrašen sa veličanstvenim skulpturama ulazni hodnik izgleda baš kao oni u antičkim hramovima.

Tagged under

Leave a Reply