Povoljni krediti za nekretnine u Grčkoj

Zbog velike ekonomske krize koja je pogodila Grčku tržište nekretnina je zapalo u velike probleme. Rezultat toga je povećana ponuda različitih nekretnina po povoljnim cijenama. Tako u poznatim ljetovalištima, kao što je Pefkohori, moguće je kupiti stan za manje od 800€/m²! Cijene kuća su još povoljnije tako kuća od 100m² koja se nalazi na placu od 800² i na samo 200m od mora košta oko 100.000€. Sve je ovo navelo jednu banku iz Srbije, koja je većinsko grčko vlasništvo, da ponudi građanima Srbije povoljne kredite za kupovinu nekretnina u Grčkoj.

Pošto od juna 2011. godine važi ugovor o uzajamnosti između Srbije i Grčke ne postoje prepreke da svi srpski državljani mogu postati vlasnici nekretnina u Grčkoj.

Da bi grđani dobili kredit za kupovinu nekretnina u Grčkoj moraju biti državljani Srbije, biti zaposleni na neodređeno vrijeme i da imaju nekretnine u Srbiji koje su 33% veće vrijdnosti od kredita koji se diže. Efektivna kamatna stopa iznosi 7,1% a minimlani rok otplate je 5 godina dok je maksimalni 30 godina. U ovom poslu posreduje i agencija za nekretnine iz Grčke koja građane upoznaje sa svim obavezama koje su u Grčkoj drugačije nego u Srbiji. Bitno je naglasiti da su zemljišne knjige u Grčkoj mnogo ažurnije i da je kupovina u principiu jednostavnija i sigurnija nego i u jednoj zemlji exYU.

Svi koji imaju želju da imaju stan, apartman, kuću ili plac u Grčkoj sada je pravo vrijeme da to i kupe. Malo je vjerovatno da će se u skorije vrijeme pružiti povoljnija prilika za kupovinu nekretnina u Grčkoj.

Tagged under

Apologies, but no related posts were found.

Leave a Reply