Potkrovlje uređeno u skandinavskom stilu

Vrlo često jedini način da riješite svoje stambeno pitanje je potkrovlje a još češće je da potkrovlje smatrate neuslovnim za svoju porodicu. Ovo pesimistično razmišljanje odmah na početku će pokopati sve vaše kreativne ideje. Nekada je samo ideja dovoljna da sagledate problem iz sasvim novog ugla, pozitivnog.

Jedan od načina kako da uredite potkrovlje je da napravite jedan veliki otvoreni prostor. Otvoreni prostor učiniće potkrovlje svjetlijim i vizuelno većim. Odlika skandinavskog stila je bijela boja koja je u ovom prelijepom potkrovlju od 44m² izuzetno pametno iskorištena. Skandinavski stil karakteriše upotreba prirodnih materijala kao što je drvo, i materijala koji će prostoru dati teksturu kao što je koža. Dizajneri ovog potkrovlja upravo su to učinili, možemo reći da su igrali na sigurno.

Kako bi podijelili dnevni boravak od spavaćeg dijela upotrijebili su kamin. Prilikom uređenja potkrovlja imate mogućnost upotrijebiti neke elemente koje ne možete tako lako da uklopite u uređenje tradicionalnih stanova a jedan takav element je i kamin. Kamin će dati toplinu prostoru ali i intimno osvjetljenje tokom zimskih dana.

Drugi adut, ovog prekrasnog potkrovlja je osvjetljenje,  nenametljivo a izuzetno kreativno, različitih stilova. Kuhinja ovog stana je relativno mala ali izuzetno funkcionalna. Dizajneri su pratili dizajn ostatka stana prilikom uređenja kuhinje tako da u njoj dominira bijela boja i drvo.

Prilikom uređenja potkrovlja obratite pažnju na visinu. Jer koliko to u nekim dijelovima stana bude problem, toliko je u drugima je prednost. Iskoristite sve prethodno ugrađene elemente kao što su grede. Prefarbane, daće stanu prijeko potrebnu toplinu i zanimljivost. U uskim prostorima posegnite za otvorenim prostorom.

Tagged under

Leave a Reply