Oživljeni zidovi spavaće sobe

Ako ste u potrazi za nečim unikatnim što će vašu spavaću sobu oživjeti, dovesti na novi nivo, možda smo pronašli rješenje za vas. Zidovi spavaće sobe se mogu oživjeti upotrebom zanimljivih tapeta, naljepnica i boje. Što je najvažnije ovaj prijedlog oživjeće i vašu kreativnost i umješnost.

Kupite tapetu sa motivimaleptira ili ptica, za dječiju sobu poslužiće i tapeta sa motivima zmajeva, letećih medvjedića i sl. Isjecite leptire i malo ih presavijte na pola. Na zid postavite prazno slikarsko platno na koje potom zalijepite leptire. Međutim, tu se priča ne završava. Leptire zalijepite i na zid, kao da žele pobjeći sa platna.

Zidovi spavaće sobe se mogu oživjeti i sa naljepnicama od vinila. Potražite naljepnice sa motivima cvijeća i drveća. Ne moraju biti realistične bitno je da boje odgovaraju temi vaše spavaće sobe. Zalijepite ih tako da se jedan dio pruža iznaduzglavlja. Ako ne nađete višebojne naljepnice drveta, kupite tri najljepnice različitih boja i iskombinujte ih.

Naljepnice za zid toliko su prilagodljive da ih nikako ne možemo zaobići. Naljepnice se lako postavljaju ali i lako skidaju. Nisu skupe i postoje u velikom broju boja i motiva. Ako ne nađete odgovarajuće naljepnice u vašem gradu uvijek ih možete naručiti preko interneta.

Zidovi spavaće sobe mogu se oživjeti i sa valjkom sa uzorkom. To je jedna jeftina zamjena zatapete ali izuzetno korisna. Naručite motiv cvijeća. Obojite samo jednu traku neutralnog zida i uživajte u proljeću u svojoj spavaćoj sobi. Da biste učinili sve još interesantnijim na zid zalijepite naljepnice leptira.

I za kraj smo ostavili ideju za koju je potrebno malo talenta. Na zid, pored kreveta, naslikajte, ili neka vam neko naslika, motiv trske. Ova freska daće spavaćoj sobi osjećaj svježine i čistoće. Sve možete učiniti zanimljivijim dekoracijama koje podsjećaju na rit. Na primjer, postavite figurice žaba, roda, u vazu stavite svježe grančice trske i sl.

Spavaća soba je prostorija u stanu koaj služi za odmor, shodno tome potrebno je u njoj stvoriti opuštenu, relaksirajuću atmosferu a šta u tome više može pomoći od zanimljivih ideja kojima će se zidovi spavaće sobe oživjeti.

Tagged under

Leave a Reply