Otputujte u Lisabon za 399€

Lisabon je grad bogat istorijskim naslijeđem. Smješten na sedam bržuljaka sjeverno od Rio Tejo Lisabon je za razliku od ostalih evropskih gradova skoro lijen i spor. Krasi ga onaj starinski šarm kakav ćete još malo gdje naći u Evropi. Po ulicama se još mogu vidjeti stari škriputavi tramvaji a zgrade imaju onu zlatnu patinu prošlih vremena.

Po dolasku na aerodrom potražite autobus kojim ćete se jeftino prevesti do gradskog centra. Odmah će vam za oko zapasti veliki broj avenija, bulevara, trgova i prelijepih građevina. Ako ste Lisabon tako zamišljali, sigurno će ispuniti sva vaša očekivanja. Lisabon nije veliki grad pa ćete ga moći obići i pješike, međutim pripremite se za bezbroj penjanja i spuštanja, obavezno ponesite udobnu buću.

Mnogo je toga za vidjeti u Lisabonu i za skoro sve se plaća ulaznica. Možda je najbolje da prvo posjetite Castelo de São Jorge, tvrđavu koju su još podigli Rimljani i Vizigoti, ali koja je kasnije dorađivana. U sklopu tvrđave je i vidikovac sa koga se pruža nezaboravan pogled na Lisabon i odakle ćete moći stvoriti pojama gdje se šta nalazi. Ova tvrđava je bila sve do XVI vijeka sjedište portugalskih kraljeva.

Mosteiro dos Jerónimos

Mosteiro dos Jerónimos

Lisabon je grad koji se nalazi na obalama Atlantskog okeana pa je neopisiv miris koji se osjeća. Sami Portuglaci su izuzetno ljubazni i gostoljubivi. Obiđite i manastir Mosteiro dos Jerónimos odakle su se javile prve trube koje su objelodanile otkriće Amerike od strane Vasco da Gama. Pošto je umro u njemu je i sahranjen poznati moreplovac, Vasco da Gama. Manastir se inače nalazi pod zaštitom UNESCO-a kao svjetska istorijska baština. Do manastira i tvrđave Torre de Belém možete stići i vodenim putem, brodićem. Iskoristite priliku da vidite i Lisabon sa vode.

Nemojte zaobići vožnju tramvajem broj 28. Vožnja traje 45 minuta i vidjećete mnoge znamenitosti Lisabona uključujući Basílica da Estrela i Baixa, kvart sa velikim bulevarima. Najpoznatiji je bulevar Rossio čije je zvanično ime Praça Dom Pedro IV. Kada dođete tu vjerovatno ćete uradit  ono što svi rade, sjesti u neki od brojnih kafea i naručiti kafu.

Rua Garrett

Rua Garrett

Lisabon je mjesto gdje se nalazi najveći zatvoreni evropski akvarijum. U akvarijumima sa slanom vodom se nalazi nebrojano mnogo vrsta riba uključujući i nekoliko vrsta ajkula. Da biste izbjegli gužve akavrijum posjetite u prijepodnevnim časovima radnim danom. Posjetite i ulice Rua Garrett i Rua do Carmo sa velikim brojem radnji kafea, gdje možete kupovati po povoljnijim cijenama nego kod nas. U Lisabonu se možete zabaviti bilo da tražite tradicionalne klubove u kome možete uživati u Fado-u ili u modernijim zvukovima.

Praia do Guincho

Praia do Guincho

Ako uživate u suncu van Lisabona ima nekoliko plaža. Do plaža možete stići autobusima, vozom ili automobilom. Plaže su pješčane, uredne i čiste, nerijetko sa plavom zastavom. Mnogo putnika preporučuje plažu Pria da Adraga koja se nalazi u blizini Sintre, do koje možete stići vozom. Svakako jedna od bližih je Costa da Caparica dokoje se stiže prelaskom mosta 25. de Abril. Neke od najljepših plaža Evrope nalaze se upravo blizu Lisabona ali za njih će vam trebati automobil: Meco, Troia i Adraga.

Pripremili smo nekoliko načina kako jeftino doći u Lisabon i uživati u ovom prelijepom gradu.

Ponuda sedmice – odmor u Lisabonu avionom iz Beograda

Termin: od 04.06 do 11.06.2014. godine

Paket aranžman sadrži:

  • povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd (Swiss) – sa svim taksama
  • sedam noćenja u hotelu sa najmanje 3*(doručak u zavisnosti od hotela), preporučujemo Luxe Hotel By Turim Hoteis.

Rezervišite sada po super cijeni od 399,00€ po osobi! (Ukucajte kod VP50 i uštedite do 40€ za izabrani hotel!) Da biste ostvarili popust obavezna je upotreba koda! Rezervišite svoj odmor sada!

Ponuda sedmice – odmor u Lisabonu avionom iz Zagreba

Termin: od 04.06 do 11.06.2014. godine

Paket aranžman sadrži:

  • povratnu avionsku kartu na relaciji Zagreb-Lisabon-Zagreb (Lufthansa) – sa svim taksama
  • sedam noćenja u hotelu sa najmanje 3*(doručak u zavisnosti od hotela), preporučujemo Luxe Hotel By Turim Hoteis.

Rezervišite sada po super cijeni od 499,00€ po osobi! (Ukucajte kod VP50 i uštedite do 40€ za izabrani hotel!) Da biste ostvarili popust obavezna je upotreba koda! Rezervišite svoj odmor sada!

Ako ste zainteresoavni samo za smještaj u Lisabonu najveći izbor hotela i pansiona sa najnižim cijenama potražite na sajtu našeg partnera. Kliknite ovdje za više informacija!

Nekretnine DECOR je ovlašteni affiliate sajtova Booking.comWegolo.com i Cheapoair.com. Kao takvi, sve rezervacije preko ovih sajtova podliježu njihovim Uslovima korištenja s kojim ste se dužni upoznati prilikom rezervacije.

Tagged under

Leave a Reply