Od jeseni dostupno 330 državnih stanova za najam

U Rijeci, Zagrebu i Osijeku od jeseni će biti dostupno za najam 330 državnih stanova kojima upravlja Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama. Javni poziv za iskazivanje interesovanja za najam državnih stanova, koji je raspisan 11.7.2015., određuje uvjete ko može da se prijavi na njega. Pilot projekat koji je sproveden u Osijeku i gdje je u najam dato 90 stanova pokazao se izrazito uspješnim i bio je putokaz kuda ovaj program treba ići u budućnosti.

Zagreb Klara – Slika:apn.hr

U ponedjeljak Mministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš, ocijenila je da je pilot projekat uspješno sproveden i najavila širenje projekta na druge dijelove Hrvatske. „Cijena najma je povoljna, uvjeti su stabilni, a u ugovor s državom se sklapa na pet godina te ga je moguće u svakom trenutku raskinuti. Ono što moramo ponuditi našim građanima jest da nekome, tko želi danas raditi u Rijeci, a sutra u Splitu ili negdje drugdje, pitanje stanovanja ne smije biti prepreka.“- kazala je ministrica u Osijeku.

Primjerice radi najam stana od 45m² moguće je unajmiti za 980kn mjesečno a postoji mogućnost i otkupa stana uz priznavanje uplaćene najamnine kao učešće u iznosu 100%.

Da biste se prijavili za Javni poziv raspisan od APN potrebno je da budete državljanin Republike Hrvatske i da vam najmanina ne prelazi 30% mjesečnih primanja. Uz zahtjev je potrebno i priložiti nekoliko isprava i dokaza a koji su navedeni u Pozivu.

Davanje nekretnina u najam se provodi na temelju redoslijeda na listi reda prvenstva koja će biti formirana sukladno bodovima ostvarenim prema kriterijima određenim Odlukom o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za najam stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na područjima navedenih gradova.

Ako želite više informacija posjetite sajt APN ili ih nazovite na besplatan telefon 0800-2596.

Tagged under

Leave a Reply