Nekoliko savjeta za dekoriranje ogledalima / zrcalima

Ogledala su mnogo više od stvari u kojoj ogledate svoj lik. Ona su i dekoracija koja pravilno upotrijebljena imaju veliki utjecaj na cjelokupni dojam interijera koji se dekorira. Čak i oni koji imaju skroman budžet sa ogledalima mogu da naprave zadivljujući dizajn. Ogledala pobuđuju interes i daju iliziju prostora u interijeru gdje se nalaze. Mnogo je načina kako dekorirati prostor sa ogledalima a ovih nekoliko savjeta pomoći će vam u tom poslu.

dekorisanje zrcalima1

Uvijek mislite van okvira. Umjesto još jednog zida dekoriranog sa galerijom umjetničkih slika ili fotografija razmislite da je zamijenite sa galerijom ogledala različite veličine i različitih okvira.

dekorisanje zrcalima2

Veliko ogledalo koje svojim dimenzijama odudara od ostatka interijera može da otvori prostor, vizuleno ga poveća i postane nova fokusna točka.

dekorisanje zrcalima3

Naglasite okvir ogledala. To može biti vrlo bogat okvir sa duborezom ili pak jednostavan, minimalistički okvir u boji.

dekorisanje zrcalima4

Ogledalo sa bogatim duborezom lijepo će se istaknuti u minimalistički uređenoj prostoriji.

Tajna u uspješnom dekoriranju sa ogledalom je strateški pozicionirati ogledalo tako da reflektira svjetlost i prostor. Npr. ogledalo postavite naspram prozora ili na širu stranu prostorije tako da se što više prostora ogleda u njemu.

dekorisanje zrcalima6

Da bi sve izgledalo zanimljivije ispred ogledala postavite elemente koji su od glatkih i sjajnih materijala. Npr. metalni svjećnjak, staklene vaze, metalne posude i sl.

dekorisanje zrcalima7

Za postizanje neformalne ali ipak glamurozne atmosfere veliko ogledalo sa okvirom zlatne bojejednostavno nalsonite na zid. s druge strane za formalan izgled ogledalo jednostavno objesite na zid a sa obe strane stavite istu dekoraciju da biste postigli simetriju, npr. svijećnjake na stalku.

dekorisanje zrcalima5

Kako ste vidjeli nekoliko svajeta može da učini veliku razliku u dekoriranju sa zrcalima / ogledalima.

Tagged under

Leave a Reply