Ne volite da kosite travnjak? Nije problem, od sada neka to radi ROBOT!

Neki uživaju u košenju trave, to im dođe kao relaksacija. Za razliku od njih postoje i oni koji ne vole taj posao, da ne kažemo, mrze ga. Sada postoji i rješenje za njih a zove se Robomow. Danas, Robomow je najbolja robotizovana kosačica na tržištu. Ovo nije još jedan novitet koji će biti zaboravljen za nekoliko mjeseci, ovo je budućnost kosačica.

Robomow na bazi

Robomow ima mogućnost da se programira koliko će često i kada kositi travnjak. Kada završi, Robomow će se sam odvesti u garažu i priključiti na bazu gdje se puni. Pored ovoga Robomow je otporan i na atmosferske padavine, tako da i kada pokisne neće se pokvariti. Robomow ima i senzore za vlažnost trave tako da je nikada neće kositi kada je isuviše vlažna. Ako slučajno počne kiša za vrijeme košenja on će sam odlučiti može li nastaviti sa košenjem ili će se vratiti u svoje spremište.

kosenje trave robot

Uz Robomow dolazi i aplikacija za pametne telefone sa kojom je moguće nadgledati rad ove robotizovane kosačice. Da bi Robomow pravilno radio potrebno je na početku jasno označiti zone košenja i to je jedini posao u kome se korisnik mora fizički uključiti. Označavanje zona se vrši fluorescentnom žicom, koja se stavlja uz samu zemlju. Nakon par dana žica postaje praktično nevidljiva.

Robomow pored navedenih specifikacija ima još jednu prednost u odnosu na klasične kosačice, on bolje kosi. To samo dokazuje da se izradi ovog robota pristupilo sa iskustvom, pažnjom i vremenom. Ništa nije na prečac urađeno. Robomow je tih u poređenju sa drugim kosilicama pa tako komšije se neće buniti i ako bude radio u 2 ujutro.

kosenje trave robot1

Robomow posjeduje litijumsku bateriju od 26V koja će trajati godinama. Cijena Robomow nije niska ali vrijeme je novac pa zašto ga ne priuštiti ako to možete. Na Amazonu cijena Robomowa je oko 2000 USD.

Tagged under

Leave a Reply