Nazire se početak rekonstrukciji trga Slavija u Beogradu

Skupština Grada Beograda usvojila je detaljan plan regulacije trga Slavija i po svemu sudeći po njemu će se napokon krenuti u revitalizaciju ovog za Beograd važnog saobraćajnog čvorišta. Za razliku od ranijih planova, ovaj put su iz plana izbačeni podhodnici na zahtjev mnogobrojnih građana.

trg slavija

Trg Slavija danas

Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, povodom usvajanja ovog plana izjavio je: „Mi smo za razliku od prethodne gradske vlasti slušali građane. Kada je izašao prvi projekat sređivanja Slavije, on je sadržao podzemne tunele, koji su bili premet najveće kritike Beograđana – da će biti uski, klaustrofobični, da će se plašiti da prolaze njima. Mi smo te komentare i zahteve usvojili.“

Kretanje pješaka na trgu biće regulisano na novi način ali se za sada pojeidnosti ne znaju. Naime, svaki da preko Slavije pređe preko 70 000 ljudi.

Novac za rekonstrukciju trga Slavija obezbjeđen je iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj. Ovo je samo djelomično rješenje jer će naknadnim izmjenama na trg Slavija biti smještena metro stanica i javna garaža.

Kada će početi radovi još uvijek nije poznato.

Tagged under

Apologies, but no related posts were found.

Leave a Reply