Navlake za stolice, lako stilizujete svoje stare stolice

Bilo da želite promijeniti izgled svoje blagovaonice ili želite samo da sakrijete svoje dotrajale stolice, navlake za stolice su kreativni, jednostavno i jeftino rješenje. Takođe, navlake stolica služe i da se smekša dizajn blagovaonice. Navlake za stolice su idelano rješenje i za proslave kada stolice koje nisu jednake se lako i jeftino mogu estetski ujednačiti.

Navlake za stolice sa dezenom

Da bi se postigao klasični izgled blagovaonicenajbolje je upotrijebiti navlake neutralne boje. Ovakav izgled stolica lijepo pristaje blagovaonama seoskog i rustičnog stila. I dok neki nisu skloni eksperimentisanju sa dezenima drugi pak vole navlake sa dezenima, kariranim, cvjetnim, prugastim, itd. Navlake za stolice su i praktične, mrlje i prljavština koje su rezultat nespretnosti, lako se mogu skinuti i oprati.

Navlake za barski stolac

Navlake za stolice mogu biti za cijelu stolicu ili parcijalne, samo za naslon ili samo za sjedište. Isto tako i sam oblik navlaka za stolice zavisi od afiniteta i atmosfere koja se želi postići. Vrlo često naslon je usko skrojen dok se dio za sjedište širi ka dnu u vidu suknje. U drugu ruku, stolice za restorane koje se dekorišu navlakama vrlo često se ukrašavaju velikom mašnom koja ujedno ima ulogu da fiksira navlaku za naslon stolice.

Navlake za stolice možete kupiti gotove, za 10 evra i više po komadu, ili pak sami napraviti. Ukoliko se odlučite za gotove obratite pažnju na dvije stvari: materijal od koga je navlaka napravljena i na dimenzije. Ipak, vjerujemo da je najbolje rješenje kupovina navlaka po mjeri u lokalnoj krojačkoj radnji.

Tagged under

Leave a Reply