Napravite svoju jelku lako i brzo

Mnogi nisu u mogućnosti da kupe jelku ili bor ili jednostavno nemaju mjesta gdje da je stave. Postoje i drugi načini da imate jelku u svom domu a da pri tome ne morate imati klasično drvo. Jedan od načina je da jelku napravite u vidu tapete i da je zalijepite za zid. U našem današnjem uradi sam projektu pokazaćemo vam kako da napravite svoju jelka-tapetu.

Od materijala će vam tebati: odgovarajuća samoljepljiva tapeta ili deblji crveni papir, ako tapeta nije samoljepljiva trebaće vam i ljepilo u spreju, olovka, makaze, i dekoracije koje možete kupiti ili sami napraviti.

napravite jelku1Materijal

Položite tapetu ili papri na sto sa licem okrenutim ka stolu. Olovkom nacrtajte svoju jelku. Pažljivo, makazama, je isjecite.

napravite jelku2

Na sto postavite novine ili najlonsku foliju i naličje jelke pošpricajte ljepilom u spreju.

napravite jelku3

Isječenu jelku zalijepite na zid gdje ste je planirali. Ako je u pitanju samoljepljiva tapeta počnite od jednog kraja i polako skidajte foliju. Trudite se da istisnete vazduh kako ne bi ostalo vzdušnih džepova ispod tapete.

napravite jelku4

Na kraju dekorišite svoju jelku ornamentima. AKo budete sami pravili ukrase kupite lejpljivu traku sa obe strane kako biste lakše postavili dekoracije na jelku.

napravite jelku5

Tagged under

Leave a Reply