Namještaj na tržištu: KALLAX regal – IKEA Hrvatska

KALLAX regal jednostavnog je izgleda, fleksibilan i multifunkcionalan te dizajniran u skladu s pet načela „demokratskog dizajna“ – oblikom, funkcijom, kvalitetom, održivosti i niskom cijenom. Za tvrtku IKEA dobar dizajn znači kako proizvod sadrži svih pet elemenata demokratskog dizajna, a zadatak razvojnih inženjera i dizajnera je da pronađu pravu ravnotežu među tim sastavnicama na početku procesa dizajna. To je jedinstveni izazov kojemu IKEA duguje svoju inovativnost.

Svaki IKEA proizvod ima svoju priču. I kao svaka dobra priča, ona započinje dobrom idejom. Priča o KALLAX regalu započinje upravo idejom kako dobar dizajn ne smije biti pravo samo malog broja ljudi, već treba biti dostupan svima. KALLAX je ogledni primjer načina razmišljanja u tvrtki IKEA jer zadovoljava sve sastavnice demokratskog dizajna:

kallax namjestaj1

FUNKCIJA

KALLAX služi kao mjesto za odlaganje stvari poput knjiga, ploča, dječjih igračaka i cipela, a vjerno čuva i uspomene vlasnika. Rješava problem nedostatka stolica kada vlasnika posjete prijatelji jer se može postaviti vodoravno te se na njega može sjesti. Budući da jednako izgleda s obje strane, njime se prostorija može pregraditi u dvije cjeline.

kallax namjestaj3

FORMA

KALLAX je, kao i njegovog starijeg brata EXPEDIT-a u modernom, minimalističkom dizajnu, dizajnirao  Tord Björklund. Predmete na policama KALLAX čuva jednako dobro i u vodoravnom i okomitom položaju. KALLAX se može objesiti na zid ili postaviti na pod, a roditelji mogu odahnuti jer ima zaobljene rubove koji jamče bezbrižnu igru u svim prostorijama doma.

KVALITETA

Police KALLAX-a snažne su i mogu nositi predmete do 13 kilograma težine. Vlasnici KALLAX-a ne moraju brinuti o ogrebotinama jer je površini polica dodatno povećana izdržljivost, pa su otpornije i spremne na svakodnevne izazove koje ukućani i gosti postave pred njih.

kallax namestaj

 ODRŽIVOST

Vanjske dimenzije KALLAX-a su oko 2 cm tanje od njegovog prethodnika EXPEDIT-a. Na taj način štedi se drvo, ali i energija jer je, zbog manje težine, moguće prevoziti veće količine proizvoda do robnih kuća.

Vizija tvrtke IKEA je učiniti svakodnevni život kod kuće boljim za što veći broj ljudi. Zato IKEA uvijek kreće od cijene koja mora biti pristupačna što većem broju ljudi. Kupci KALLAX regale u robnoj kući IKEA Zagreb mogu nabaviti po nižim cijenama, a ponuda je dostupna 1.-14.6.2015. godine. Više informacija o posebnoj ponudi KALLAX rješenja potražite na IKEA web stranici.

Tagged under

Leave a Reply