Namještaj inspirisan drvećem, najljepše ideje

Posljednjih godina u trendu je povratak prirodi. Bilo da se upotrebljavaju prirodni materijali u izradi namještaja ili da se priroda imitira kroz dizajn namještaja sve češće viđamo interesantna rješenja. I dok su neki dizajni abstraktni, drugi su predivni primjeri preslikanih prirodnih rješenja. Pogledajte nekoliko primjera namještaja inspirisanog drvećem.

Willi Bruckbauer je dizajnirao ovo kuhinjsko ostrvo za čiju je izradu upotrijebio stablo. I dok je jedan dio stabla netaknut, drugi je industrijski obrađen.

namjestaj od drveta1

Dizajn Willi Bruckbauer

John Makepeace je dizajnirao trpezarijski sto u obliku lista drveta. I dok je list napravljen od masivnog drveta noge su metalne, boje zlata.

namjestaj od drveta2

Dizajn John Makepeace

Michael Dawkins je dizajnirao ove stoliće koji izgledaju kao da su grančice drveta zaleđene u ledu. U stvari „led“ je akrilni materijal. Stolić se radi u dvije varijante: splajene grančice i grančice prirodne boje.

namjestaj od drveta3

Dizajn Michael Dawkins

John Houshmand je dizajner koji zna kako privući pažnju. Ovaj veliki trpezarijski sto je  napravljen od velikog stabla prepolovljenog uzduž. Pored polovice debla, sto se oslanja na pet čeličnih nogu a površina mu je napravljena od stakla.

namjestaj od drveta4

Dizajn John Houshmand

Kada gledamo ovaj dizajn biblioteke kao da smo se preselili u seriju Igra prijestolja. Oko stabla koje se pruža od poda do plafona postavljene su police na koje pored knjiga mogu se poredati i druge stvari.

namjestaj od drveta5

Dizajn biblioteke

I za kraj smo ostavili polu abstraktan dizajn koji je osmišljen od strane dizajnera Benjamina Graindorge. Ovaj dizajn predstavlja klupu u vidu srušenog stabla.

namjestaj od drveta6

Dizajn Benjamina Graindorg

Tagged under

Leave a Reply