Najneobičnije kuće u SAD

Dok neke kuće zadive sa stilom, harmonijom i prefinjenošću, neke vas jednostavno šokiraju izgledom ili pričom koja stoji iza njih. 

 Dr. Lonnie Hammargren je veliki kolekcionar.

Dr. Lonnie Hammargren je veliki kolekcionar.

Hammargren Property se nalazi u Las Vegasu. Ovo je definitivno najčudnija kuća u ovom dijeli SAD. Dr. Lonnie Hammargren koji je vlasnik kuće svake godine na Dan države Nevade otvara vrata svoje kuće za znatiželjnike. Onda su mu čak potrebni i volonteri da pomognu oko mnoštva ljudi koji žele da uđu u njegovu kuću. U stvari čitavo imanje se sastoji iz tri kuće koje su prepune stvari koje Dr. Lonnie Hammargren skuplja. A skuplja zaista svašta. Sve tri kuće su inspirisane majanskom kulturom. 

Bioscleave Villa se nalazi u New Yorku. Veličina ove neobične kuće je 343m² a cijena 4 miliona $. Dok se druge kuće grade da relaksiraju i opuste vlasnike ova je napravljena da ih zbuni. Ova kuća je u potpunosti simetrična, sa koso izvijenim zidovima i podovima koji prelaze jedno u drugu na sasvim neočekivan način.

Bioscleave Villa ovdje vam logika ne pomaže.

Bioscleave Villa ovdje vam logika ne pomaže.

Coral Castel se nalazi u Miamiju. Ed Leedskalnin je proveo skoro 30 godina stvarajući ovu neobičnu kuću. Koraljni dvorac je posvećen njegovoj djevojci koja ga je ostavila ispred oltara. Nakon toga se doselio u SAD i počeo da gradi ovo čudo od kuće. 

Kuća je napravljena od jeftinih i neobičnih materijala.

Kuća je napravljena od jeftinih i neobičnih materijala.

Mystery Castle je još jedan dvorac koji se nalazi u američkoj državi Arizona. Zgrada ima 3 sprata i prostire se na 743m². Izgradio ju je Boyce Luther Gulley za svoju kćerku a nakon što je saznao da je smrtno bolestan. Međutim, poživio je dosta dugo a ovu neobičnu kuću je pravio 15 godina. 

Tagged under

Leave a Reply