Najljepše ručno rađene božićne dekoracije

Mnogi su rekli da su najjednostavnije stvari i najljepše, mi se sa tim u cijelosti slažemo. Posebno zadovoljstvo čini i kada te, pa makar i najjednostavnije stvari, napravimo svojim trudom. Donosimo vam deset najzanimljivijih i najjednostavnijih dekoracija za Božić i Novu godinu kojim možete da se zabavite već ovog vikenda a koje će biti izuzetno dekorativne u svakom domu.

bozicne dekoracije1

DEKORACIJE SA ŠTAPIĆIMA OD CIMETA

Svoje svijeće ukrasite štapićima cimeta. Ne samo da će ovakve svijeće biti dekorativne već će lijepo i da mirišu kada toplota dođe u dodir sa štapićima. Štapiće jednostavno povežite tkaninom crvene boje.

bozicne dekoracije2

UKRASNE ŠIŠARKE

Umjesto kupovine novogodišnjih dekoracija od plastike iskoristite materijal iz prirode, kao što su šišarke. Prošetajte i sakupite što više šišarki. Obojite ih u bijelo ili pošpricajte sprejem. Sprej može biti u: bijeloj, zlatnoj ili srebrenoj boji. Na kraju na jedna kraj šišarke pričvrstite svilenu traku sa kojim ćete ih objesiti.

bozicne dekoracije3

PTIČICE

Papirna ptičica je najjednostavnija dekoracija za bor. Jednostavno prema šablonu isjecite nekoliko ptičica od šarenog kartona. Od papira im napravite krila i rep. Pazite da krilca i rep budu kontrastne boje.

bozicne dekoracije4

VJENČIĆ OD VUNICE

Stiroporni vjenca obmotajte vunicom crvene boje. Od karirane tkanine napravite nekoliko mašni koje potom nalijepite na jednu stranu vijenca. Ovakav vijenac možete držati na ulaznim vratima ali i u svom domu.

bozicne dekoracije5

KARTICE U OBLIKU JELENA

Mnogi se spremaju da ugoste prijatelje i članove proodice tokom predstojećih praznika. Da bi sve bilo ljepše i toplije potrudite se da napravite kartice u obliku jelena na kojim možete ispisati imena u slučaju da je veća zabava.

bozicne dekoracije6

BOŽIĆNE ČARAPE

Umjesto da kupite gotove čarape napravite ih sami. Za ovaj posao upotrijebite stare džempere. Njihove rukave upotrijebite kao odličnu zamjenu za kupovne čarape.

bozicne dekoracije7

BOŽIĆNA SVJETLA

Prigodna rasvjeta je ključ dekorisanja. Da biste je napravili nije potrebno veliko znanje već malo volje, par svijeća i nekoliko staklenih posuda različitog oblika. Jedino na šta bismo vam obratili pažnju je grupisanje!

bozicne dekoracije8

BOŽIĆNE DEKORACIJE

Ove dekoracije u vidu drveta su vrlo jednostavno napravljene. Nekoliko traka raznobojnih tkanina, malo ljepila i remena i dobili ste svoje unikatne dekoracije za drvce, sto ili ispod jelke.

bozicne dekoracije9

MIRISNE SVIJEĆE

Pravljenje mirisnih svijeća nije teško ali zahtjeva prethodnu pripremu i malo više vremena. Međutim, miris koji će vam pružiti oduševiće sve vaše goste. Ove svijeće mogu biti i prigodan poklon za najmilije.

bozicne dekoracije10

NOVOGODIŠNJA TRAKA

Počnite odbrojavanje sa ovom zanimljivom trakom. Danas, kada većina ima kompjuter i štampač zaista nije teško napraviti kalendar u vidu ukrasne trake. Unutar ovih čestitki napišite svoje želje za Novu godinu i sve učinite još zanmljivijim.

Nadamo se da su vam se svijdele naše ideje za dekoracije. Zabavite se i budite ponosni na svoj rad i trud.

Tagged under

Leave a Reply