Najinteresantnije sa Milan Design Weeka 2013.

Ova najprestižnija smotra designera donijela mnoštvo novih ideja, veliki broj njih je bio ekstravagantan. Izabrali smo za vas neke koje su nama privukli pažnju na milanskom bijanalu.

Kolekcija namještaja za jahte.

Kolekcija namještaja za jahte Paola Lenti.

Paola Lenti, poznati proizvođač namještaja za jahte, predstavio se sa svojom kolekcijom Aqua. Radi se o modularnom namještaju sastavljenom od fotelja, sofa, kreveta, stolica… izrađenom od kvalitetnih materijala.

Kolekcija fotelja.

Kolekcija fotelja Patricia Urquiola.

Patricia Urquiola se predstavila sa svojom kolekcijom fotelja Clarrisa rađenom za Moroso. Za ovu poznatu firmu radi između ostalih i dizajnerica Monica Armani.

 

Kolekcija rasvjetnih tijela.

Kolekcija rasvjetnih tijela Bocci.

Design studio Bocci je osnovan 2005. godine, bave se industrijskim dizajnom i istraživanjem materijala. Na ovom bijanalu predstavili su se na dijelu predviđenom za rasvjetu.

 

Kolekcija kristalnih lustera.

Kolekcija kristalnih lustera Baccarat.

Baccarat se predstavio sa Baccarat Highlights Edition 2013.  Jedan od zapaženijih eksponata je bio luster dizajnera Philippe Starck.

 

Palomba kupatilski namješta i sanitarijej

Palomba kupatilski namješta i sanitarije.

Dva velika proizvođača kupatilskog namještaja i sanitariija predstavili su Kartell by Laufen a kolekciju je uspješno dizajnirao dizajnera Ludovica + Roberto Palomba.

 

 

Tagged under

Leave a Reply