Najgore vrste cimera i kako se nositi s tim

Prinuđeni ste da tražite cimera kako bi lakše platili najam stana. Puni ste optimizma jer ćete da nađete “perfektnog cimera, sa sličnim interesovanjima i  navikama”. “Bićete najbolji prijatelj do kraja života”. Našli ste cimera, u početku sve je sjajno a onda jednog dana shvatite, učinili ste pogrešan izbor.

Imati lošeg cimera,  pa može biti, najgore. Ovo su vrste najgorih cimera koje trebate izbjegavati:

Loš cimer vam može zagorčati život.

Loš cimer vam može zagorčati život.

Isuviše radoznao cimer

Provoditi vrijeme sa svojim cimerom je važno ali ako on ili ona postane isuviše radoznao ili radoznala može da nastane problem. Cimeri koji vas non stop pitaju kuda idete, s kim idete i zašto ne povedete i njega ili nju sa sobom mogu biti naporni i problematični. Kako bi izbjegli ovakvog cimera, prije dogovora, raspitajte se za prijatelje i životni stil budućeg cimera.

Tihi cimer

Dijametralna suprotnost od radoznalog cimera je tihi cimer. Ova povučena soba živi u sasvim drugom svijetu, sjedi u uglu i vrlo rijetko ulazi u konverzaciju. Učiniće vam se kada ste u istoj prostoriji ko da ste na dvije suprotne strane univerzuma. Život sa ovakvim cimerom može da bude izuzetno neugodan ako ne i neprijatan, sem ako niste slični.

Party animal

[pullquote]Iako je neophodno da imate cimera koji pazi na higijenu, živjeti sa nekim ko je opsjednut njom može biti vrlo teško.[/pullquote]Imati zabave par puta godišnje i nije toliko loše. Socijalizujete se i upoznajete nove ljude. Ali živjeti sa cimerom koji živi za zabave i iste konstantno organizuje u vašem stanu nije za osobe koji imaju posao od 8 do 16. Ovakvi cimeri imaju mnoštvo prijatelja koji svakodnevno okupiraju vaš stan, vaš mir, i onda kad vam je prijeko potreban. Život sa nekim ko je zabavn i ko voli da se zabavlja može da bude zabavno ali odmah na početku definišite neka pravila i postarajte se da se ta pravila poštjuju. Ili ćete biti uskoro u potrazi za novim cimerom.

Uskoro, loš cimer će vam postati opterećenje.

Uskoro, loš cimer će vam postati opterećenje.

Nostalgičar za domom

Ako imate za cimera studenta, kojem konstantno nedostaje, kuća koji je neprestano na telefonu, chatu, Facebook-u, Skype-u, u razgovoru sa porodicom, prijateljima, potišten je i nezainteresovan. Nostalgičari vrlo često nemaju prijatelje u gradu u koji su došli i provode sate u gore navedenim aktivnostima. Život sa njima nije jednostavan i lak, vrlo su slični tihim cimerima.

Cimer opsjednut čistoćom

Iako je neophodno da imate cimera koji pazi na higijenu, živjeti sa nekim ko je opsjednut njom može biti vrlo teško. Ovakve osobe ne moraju da budu bolesne ili da imaju opsesivno-kompulsivni poremećaj ali konstantno hodanje za vama, upozoravanje da sklonite prljavo posuđe istog trena čim završite jelo, usisavanje za svakom vašom stopom, ubrzo će postati neugodno i neprijatno. Posebno ako ste opušteniji tip osobe.

Nekada se ovi problem mogu prevazići, ali je vrlo teško promijeniti nečije navike. Bilo bi najbolje da potražite novog cimera.

Tagged under

Leave a Reply