Najbolja rješenja za vanjsko osvjetljenje

Bez obzira na godišnje doba postavljeno osvjetljenje u vaše dvorište učiniće ga prijatnijim i stvoriće osjećaj sigurnosti. Nema izgovora da vam dvorište bude u mraku danas kada možete naći vrlo povoljno od vansjkih lampi, fenjera, dekorativnih solarnih svjetiljki do profesionalne rasvjete za osvjetljenje.

LED osvjetljenje sa senzorom pokreta

Korisitite LED osvjetljenje sa senzorom pokreta kako bi omogućili lakši ulaz u kuću, penjanje uz stepenice, pronalazak ključa itd. Isto tako možete ih staviti iznad vrata garaže. Ovakav rasvjeta sa senzorima pokreta daće osjećaj sigurnosti jer će svaka kretnja u području djelovanja senzora upaliti svjetlo. LED rasvjeta može da radi na baterije, solarnu energiju i klasični mrežni priključak od 220V.

Osvjetljenje staza u vrtu

Klasični feneri su uvijek u trendu.

Klasični feneri su uvijek u trendu.

Određenu vrstu topline stvara osvjetljena staza ili terasa. Ako planirate prodaju kuću osvjetljena staza daće osjećaj dobrodšlice budućim kupcima. Dodajte nekoliko stubova sa fenjerima na prilazu garaže, kuća će vam izgledati mnogo luksuznije. Uskladite izgled fenjera sa izgledom dvorišta, nemojte koristiti niti suviše kitnjaste, niti suviše jednostavne lampe. Uz stazu instalirajte male lampe koje mogu biti solarne, na baterije ili 220V. Svjetlo možete dodati i u cvjetne gredice, ispod krošnji drveća, oko terase na kojoj uživate u večernjim satima, oko fontane, ispod vodopada i sl. Ukoliko se odlučite na svjetiljke na stubovima nikad ih ne instalirajte samo jednu već više komada, ako se pak odlučite za male svjetiljke koje se nalaze u nivou zemlje duž vaše vrtne staze, mi vam savjetujemo da investirate u solarne lampe.

Smanjite račune za struju

Solarne svjetiljke su dobar način da smanjite račun za struju

Solarne svjetiljke su dobar način da smanjite račun za struju

Ako želite da vam kućni budžet ne trpi zbog najnovijeg osvjetljenja vrta a ipak želite ljepše i sigurnije dvorište, LED osvjetljenje je najbolji izbor. Činjenica je da ćete platiti na početku više, ali dugoročno gledajući to će vam se ubrzo isplatiti. LED osvjetljenje ima stotinama puta duži vijek trajanja i predstavlja najbolji izbor za teško dostupna mjesta kao što su osvjetljenja krova, svjetiljke iznad vrata i sl.

Solarna rasvjeta je najbolja za osvjetljavanje dvorišnih staza, dekorativnu rasvjetu cvijetnjaka. Solarne lampe su pune tokom dana dok tokom noći osvjetljavaju vaš vrt.

Instaliranje rasvjete u vrtu

Instaliranje vanjske rasvjete može biti vikend posao koji će značajno uljepšati vašu kuću i dvorište. Najlakše za instalaciju su solarne lampe. Međutim, svaku solarnu svjetiljku postavite na mjesto koje je preko dana izloženo sunčanoj svjetlosti kako bi mogla po noći da svijetli.

Instalacija osvjetljenja koje želite priključiti na lokalnu električnu mrežu nešto je komplikovanije i ako ne znate šta radite unajmite električara koji će vam ovaj posao uraditi.

Tagged under

Leave a Reply