Mosavit Fosvit, mozaik pločice koje svijetle u mraku

Ako se sjećate, na svim portalima se nedavno pojavila vijest da su u Holandiji prvi put napravljene tzv. pametne ceste. Pod „pametnim“ se podrazumjeva da imaju linije koje svijetle u mraku a po danu se pune. Ali, da li ste čuli da su na tržištu dostupne luminiscentne mozaik pločice koje svijetle u mraku i proizvode se od 2005. godine? Ove mozaik pločice se zovu Fosvit i proizvodi ih španski proizvođač Mosavit Mosaico.

Fosvit Mosavit mozaik pločice ne samo da su lijepe i da će svaki bazen ili kupaonicu učiniti istinskim mjestom uživanja i opuštanja one imaju osobinu da svijetle, čineći iste prostore lijepim, ali i sigurnim, noću.

Ove pločice tokom dana apsorbuju svjetlost, bilo prirodnu ili vještačku, da bi mogle da svijtele od 6 do 8 sati tokom noći. Iako su ove mozaik pločice prvenstveno namjenjene bazenima one se mogu postaviti i u  druge prostorije a posebno u kupaonicu.

Iako postoji još nekoliko porizvođača luminiscentnih mozaik pločica, Mosavit nudi pločice vrhunske kvalitete i pristupačne cijene.

Tagged under

Leave a Reply