Momački stan sa stilom

Workshop APD, njujorški dizajnerski studio, nedavno je dizajnirao momački stan, namjenjen mladom uspješnom muškarcu. Prilikom realizacije tog projekta zanemarili su sva pravila koja se primjenjuju prilikom uređenja malih enterijera. Umjesto svijetlih zidova, ogledala, laganog namještaja,… upotrijebili su tamne boje, robustan namještaj i mnogo umjetnina na zidovima. Kako su sami rekli, upotrijebili su najbolje od novo evro modernizma, boho i stila sredine prošlog stoljeća. A da li su uspjeli pogledajte ispod.

momacki stan sa stilom1

Na prvi pogled očito je da je sav namještaj i sve dekoracije pažljivo izabrane i napravljene.

Dnevni boravak je kombinacija stilova

Dnevni boravak je vrlo upečatljiv. Duž zida postavljen je kauč a nasuprot njega metalna komoda. Zidovi su tamne boje ukrašeni umjetninama i velikom prepariranom glavom divokoze koja zauzima centralno mjesto. Stolice, taburei, stolić… sve je unikatno i posebno i sve igra svoju ulogu.

momacki stan sa stilom2

Centralno mjesto zauzima preprairana glava divokoze

Zid naspram kauča

Na drugoj etaži smještene su dvije spavaće sobe sličnog stila. Namještene su ručno rađenim namještajem od prirodnih materijala. Zahvaljujući velikim oknima sobe imaju dovoljno prirodne svjetlosti. Baš kao zanemarivanje pravila u dnevnom boravku, tako je urađeno neočekivano i u spavaćoj sobi, u potpunosti je ispoštovana simetrija koja je divan kontrast materijalima.

momacki stan sa stilom3

Simetrija u spavaćoj sobi

momacki stan sa stilom4

Soba za odmor

momacki stan sa stilom5

Topli ali grubo obraeni materijali

Za razliku od ostatka stana kupaonica je lijepa, prostrana prekrivana travertinom. Bez suvišnih detalja sa minimalnim dekoracijama.

momacki stan sa stilom6

Kupaonica

Tagged under

Leave a Reply