Moderna umjetnost u uređenju enterijera

Dekor šema nekih prostorija može dobiti smisao tek prisustvom upečatljivog umjetničkog djela na zidu, a sjajne primjere ove teorije možete vidjeti i na snimcima enterijera koji posjeduju velika i šarena djela moderne umjetnosti koja je naslikao Mark  Lorens.

Na slici iznad možete vidjeti kako se  umjetničko djelo uklapa sa svim bojama prisutnim u prostoriji, počev od kremastog kauča pa sve do crnih akcentnih jastuka. Naravno slika na zidu vašeg boravka ili neke druge prostorije ne mora da sadrži spektar različitih boja, ali dobro bilo da se uklapa sa svim prisutnim bojama od svjetlih do tamnih.

Sa druge strane slika na vašem zidu može da sadrži boje koje ni u najmanjoj mjeri nisu zastupljene u prostoriji, time će se dodati živost cjelokupnom izlgedu prostorije. Usamljena zdjela na stolu u kontrasnoj boji također odlično funkcioniše sa bojama ove trpezarije.

Moderna umjetnost ne mora da bude gruba, a dokaz za to su nježna i ženstvena umjetnička djela u sobama iznad. Roza umjetnina imaće efekat zagrijavanja u vašem enterijeru, a inače oštre i hladne linije ultra savremenih umjetnina u rozoj boji izgledaju znatno mekše.

Indigo umjetnina usklađena sa akcentnim jastucima, potpuno je neočekivana i daje živost izrazito bjeloj sobi. Zelena udiše svježinu u pretežno smeđoj prostoriji.

 

 

Tagged under

Apologies, but no related posts were found.

Leave a Reply