Moderna dnevna soba sa retro elementima

Retro elementi u objektima popularni su u posljednih nekoliko godina. Jake boje kao što su ljubičasta i ružičasta su i u 2014. godine u trendu. Njih kombinujte sa akcentima u boji srebra i zlata. Proljeće je pravi trenutak da oplemenite svoj dnevni boravak sa retro stil idejama.

Retro dizajn dnevnog boravka ostvarite upotrebom retro detalja, nikako krupnih i trajnih komada namještaja kao što je garnitura za sjedenje, komoda ili pod. U protivnom kompletno renoviranje i osvježavanje dnevnog boravka može vas skupo koštati. Cilj je kreirati dnevni boravak da ostane bezvremenski i da se vrlo lako može prilagoditi trenutnim trendovima.

Retro stil ne znači da morate od svoga stana napraviti cirkus. Umjesto toga mnogo bolje ćete uraditi kombinovanjem retro elemenata sa modernim dizajnom. Retro elementi mogu biti fotelje sa tankim nogama, tepisi sa geometrijskim dezenom, police jakih boja sa dizajnom sa početka osamdesetih godina prošlog vijeka, retro kafe stolić itd.

Prilikom uređenja u retro stilu 60 i 70. godine prošlog vijeka mogu vam biti neiscrpna inspiracija. Koncentrišite se na plastične materijale zaobljenih linija. Providne stolice, ogledala eliptičnog oblika, podne lampe plastične osnove sa sfernom staklenom kuglom itd.

Trendovi se vrlo brzo mijenjanju i što je sada aktuelno vrlo vjerovatno neće biti za dvije ili tri godine. Stoga retro dizajn dnevnog boravka ostvarite upotrebom retro detalja, nikako krupnih i trajnih komada namještaja kao što je garnitura za sjedenje, komoda ili pod. U protivnom kompletno renoviranje i osvježavanje dnevnog boravka može vas skupo koštati. Cilj je kreirati dnevni boravak da ostane bezvremenski i da se vrlo lako može prilagoditi trenutnim trendovima.

Leave a Reply