Mjesto gdje ćete uživati čitati

Uvijek je lijepo pročitati dobru knjigu. Da bi doživljaj bio potpun napravite ugodan kutak u svome domu samo za čitanje. Smjestite svoj kutak za čitanje u neki ćošak dnevne sobe ili trijema.

Okružite se detaljima prijatnih pastelnih boja. I uživajte. Kako bi sve napravili kako treba imajte na umu nekoliko savjeta koje vam donosimo.

Svjetlost. Vaš kutak za čitanje treba pored prirodnog odgovarajuće osvjetljenje da bi  mogli uživati u bilo koje doba dana. Upotrijebite podne lampe, stolne lampe ili zidne lampe. Nemojte upotrebljavati centralno plafonsko osvjetljenje.

Fotelja. Prilikom kupovine fotelje, stolice, sofe uvijek je isprobajte. Neka vam bude udobna. Pazite na teksturu materijala, sigurni smo da ne želite hladne materijale koji će vas ometati. Ukoliko nema nastavak za noge kupite tabure. Ako niste pristalica klasičnih rješenja pokušajte sa lazy bag-om.

Dekoracija. U vaš kutak za čitanje unesite lični pečat. Imajte pri ruci uvijek jastuke i deku. Na obližnji zid objesite fotografije manjeg formata. Na obližnji sto postavite vazu sa svježim cvijećem ili saksiju, kao i bokal vode sa čašom.

Tagged under

Leave a Reply