Minimalističko uređenje moderne kupaonice

Mnogo je ljubitelja stila „manje je više“ ili minimalizma, u kome je akcenat stavljen na svedenost i čist izgled. Međutim, ovakve kupaonice je vrlo lako i upropastiti nepotrebnim detaljima i dekoracijama. Zbog toga, donosimo vam nekoliko ideja kako u kupaonici održati minimalističku atmosferu i kakve dekoracije upotrijebiti.

moderna kupaonica1

Jedan od najboljih načina da u minimalističku kupaonicu unesete osjećaj stila i luksuza je biljkama. Biljke izložite u keramičkim saksijama ili ih stavite u pletene košare, kao na slici. Kupatila sa malo prostra uljepšajte biljkama koje su visoke i koje ne zauzimaju mnogo prostora a koje će postati fokalna tačka.

moderna kupaonica2

Jedna opasnost se javlja kod uređenjaminimalističkog kupatila a to je sterilan izgled. Stvaranju sterilnosti mogu pogodovati materijali glatke i sjajne teksture koje su i najčešće u modernim kupaonicama. Da biste ovakav prostor učinili malo toplijim upotrijebiti elemente koji su bogati teksturom a koji su u kontrastu sa glatkim i sjajnim elementima. To mogu biti: pletene košare,drvene stolice, pa i sjenila od morske trave za luster.

moderna kupaonica3

Najčeće boje u minimalistički uređenoj kupaonici su:bijela, siva, bež, krem,… Ne morate učiniti velike napore da biste razbili monotoniju ovih neutralnih boja. Dovoljne su dekoracije u boji pa da vaša kupaonici oživi. Međutim, ove dekoracije upotrijebite akcentno i sa mjerom, jer manje je više.

moderna kupaonica5

Drugi način dodavanja boje u neutrlanu kupaonicu je upotrebom materijala sa dezenom. To mogu bitiručnici ili tepisi.

Modernu kupaonicu ništa ne može više da učini neurednom od hrpe kozmetičkih proizvoda u različitim pakovanjima. I tu većina i pogriješi. Da biste vašu kupaonicu održali urednom upotrijebite bočice istog dezena koje mogu biti različite veličine. Ove bočice najčešće dolaze i sa etiketama kako biste znali šta je u kojoj.

moderna kupaonica4

Ovih pet savjeta pomoći će vam da svoju kupaonicu preuredite na lak i jednostavan način u moderno, minimalističko mjesto za uživanje, što kupaonica i treba da bude.

Tagged under

Leave a Reply