Malo drugačiji design spavaćih soba

Koliko vam se puta desilo da vam se prosto zimi ne da ustati iz kreveta zbog sveg sivila koje vas okružuje, uključujući i spavaću sobu. Napravite prvi korak, oživite i osvježite svoju spavaću sobu prije zime. Upotrijebite živopisne, vedre boje u designu spavaće sobe.

Spavaća soba je prostorija u kojoj možete da eksperimentišete koliko god želite. Ako vam je omiljena boja ružičasta ili svijetlo zelena ne propustite priliku da je upotrijebite. Nemojte se ograničiti na uobičajene neutralne boje kao što je bijela, krem, boja breskve već napravite korak dalje.

spavaca_soba_20Izaberite neku tkaninu koja u sebi sadrži vašu omiljenu boju, neka vam ona bude inspiracija i vodič u dekorisanju spavaće sobe. Na slici, kao inspiracija je upotrijebljena tkanina na pufne, u roza boji. Dovoljan je samo jedan zid u ovoj boji i nekoliko akcentnih detalja da spavaća soba poprimi drugačiji, življi izgled.

spavaca_soba_21Upotrijebite tkaninu za zavjese koje će i za vrijeme oblačnih dana sobu učiniti sunčanom. U skladu sa bojama zavjese dekorišite ostatak spavaće sobe. Unesite dodatnu toplinu upotrebom namještaja od toplih materijala kao što je pleteni namještaj.

spavaca_soba_22Uvijek popularna tema u dekorisanju spavaće sobe je cvjetni motiv. Bilo da se odlučite na žuti, zeleni ili ružičasti, dovoljan je samo dodir ovakvih dezena da ožive i uvesele svaku spavaću sobu.

spavaca_soba_23Za ljubitelje elegantnih spavaćih soba dobitna kombinacija je kombinovanje ciklama ružičaste boje i tamno plave, boje noći. Obojite jedna zid u ružičastu boju, a tamno plavu upotrijebite za posteljinu. Kroz cjelokupni design spavaće sobe provucite obe boje u detaljima, kao što su jastuci, vazne, tepih…

spavaca_soba_24Bijele spavaće sobe uvijek će unijeti dodatnu svjetlost u prostor. Oplemenite ih posteljinom sa dezenom, zanimljivim tepihom, stolicom… Kako bi vam dan još ljepše počeo imajte na stolu vazu sa svježim cvijećem, margarete su pravi izbor.

spavaca_soba_25Da li ste pomislili da uzrok nesanice može biti spavaća soba? Može! Jedan od načina da to spriječite je kreiranje pozitivne atmosfere u spavaćoj sobi. Dozvolite sebi luksuz da upotrijebite one boje koje nikada ne bi upotrijebili u drugim dijelovima stana, kao što su tirkizno plava i ružičasta u kombinaciji. Bilo da se osmjelite na veću upotrebu ove dvije boje, ili pak da ih upotrijebite akcentno, učinak će biti vidljiv a vi ćete biti srećniji.

spavaca_soba_26Zelena boja je tako opuštajuća. Prilikom dizajniranja spavaće sobe razmislite o upotrebi više nijansi zelene boje. Kao na slici, svijetlo zelena za zid, tamno zelena za krevet, maslinasto zelena na dezenu jastučnice itd. Toplinu u spavaćoj sobi dajte upotrebom tkanina na stolcu, tepihom, zavjesama itd.

spavaca_soba_27Sve je ljepše u duginim bojama. Nemojte misliti da je za dekorisanje spavaće sobe potreban veliki novac. Potrebno je malo volje, ideja i odluka da krenete u posao. Izaberite svjetleće raznobojne materijale koje možete naći na rasprodajama (saten) ili reslove. Osvježite abažur lampe, napravite tabure, prišijte trake na posteljinu i u potpunosti ste promijenili izgled spavaće sobe.

Tagged under

Leave a Reply