Mali umivaonik za malu kupaonicu

Male umivaonike nije teško pronaći s obzirom da su kod nas najčešće male kupaonice. Mali umivaonici ništa ne gube na svojoj funkcionalnošći tim što su se dimenzijama prilagodili veličini kupaonice. Manja veličina umivaonika ne znači da trebate nešto izgubiti na stilu, naprotiv.

Za kupaonicu u industrijskom stilu

Izbor je zaista veliki. Umivaonici mogu biti u sklopu kupaonskog ormarića (nasadni), samostojeći i zidni. Rade se od različitih materijala ali najčešće se odlučujemo za keramičke. Međutim, treba razmisliti i o staklenim ili pak betonskim umivaonicima koji su odlični za postizanje industrijskog izgleda, a vintage izgled postići ćete metalnim umivaonicima.

U uskim kupaonicama koristite ovalne, izdužene umivaonike

Umivaonik za male prostor treba da bude jednostavnog i minimalističkog dizajna. Pazite na dubinu umivaonika, za male prostore trebalo bi kupiti nešto dublji umivaonik kako voda ne bi prskala iz njega. Fokusirajte se na praktičnost i funkcionalnost.

Umivaonik treba da bude dio cjeline, kao na slici

Potrudite se da umivaonik uklopite u dizajn kupaonice, npr. za smiren i topao izgled umivaonik postavite na kupaonski ormarić od drveta. Za pak urban i moderan izgled kupite umivaonik sa odštampanim motivima (kolekcija Roca – URBAN) ili ga stavite na kupaonski ormarić u boji. U maloj kupaonici poželjno je da iskoristite prostor ispod umivaonika ali ako ipak želite da postavite klasični ili zidni umivaonik ispod njega možete postaviti obični držač za ručnike.

Ako ste dosada mislili da u vašu malu kupaonicu ne može stati umivaonk, ili bar ne onakav kakvim ga zamišljate, nadamo se da smo vas u tome razuvjerili.

Tagged under

Leave a Reply