Magično carstvo Rivendell kao inspiracija dizajnerima

Od kako su se pojavile na policama izazivaju pažnju, bude maštu, služe kao inspiracija… Ako ste i vi ljubitelj Tolkinovih romana da li ste ikada pomislili da duh vilenjačkog grada među planinama, Rivendella, preneseti u svoj dom. 

Dok nam se primiče premijera dugo iščekivanog nastavka filma Hobbit, mi smo skupili širom interneta zanimljive ideje kako dekorisati svoj dom da bude nalik magičnom carstvu Vilenjaka.

Svakako zapazili ste da u Rivendellu bitnu ulogu igra rasvjeta. Od lanterni i podnih lampi do lustera. Što više rasvjetnih tijela to će atmosfera biti mističnija. Prenesite atmosferu i u svoj vrt, osvijetlite ga sa mnoštvom fenjera. Najbolje je koristit rasvjetu u orijentalnom ili arapskom stilu zbog bogatstva izrade.

Prilikom izbora namještaja fokusirajte se na drvo i željezo. Bijela, krem, svijetlo plava boja, boja zlata i srebra su idealne boje za namještaj u ovom mistično-fantastičnom stilu. Najčešće ovaj namještaj nije jeftin ali fokusirajte se na dva ili tri akcentna komada.

Na kraju obratite pažnju na boju zidova i poda. Patinu davno prošlih vremena stvorite nekom dekorativnom tehnikom bojenja zidova. U sveukupan dizajn uklopiće se i tapeta sa klasičnim motivima. Za više ideja pogledajte najnoviji nastavak Hobbita koji u kina stiže 12.12.2013.

Tagged under

Leave a Reply