Lumee, restoran brze hrane na Srednjem istoku

Lumee je novi, uzbudljivi restoran koji se nalazi u Bahreinu. Cijeli koncept, što uključuje enterijer i brendiranje, osmislio je dizajnerski studio I-AM. Cilj je bio stvoriti prepoznatljiv izgled koji će u najboljem svjetlu prikazati tradiciju Srednjeg istoka. Kombinujući moderan stil sa tradicionalnim elementima stvoren je jedan udoban, zanimljiv prostor za objedovanje i uživanje.

Dizajneri su inspiraciju našli u imenu Lumee, što u prevodu znači limun ili limeta. Shodno tome u cjelokupni dizajn uključili su žive boje, žutu i zelenu, koje su nosioci modernih akcenata.

Restoran je pun tradicionalno izrađenih rukotvorina koje su u kontrastu sa modernim namještajem i dekoracijama. Tako su lokalni stolari napravili drvene, tradicionalne stolove koji su nasuprot modernih stolica.

Sećije i stolice su udobne, a u skladu sa srednjeistočnom tradicijom koja poklanja veliku pažnju udobnosti. U restoranu se pored hrane, prodaje i veliki broj lokalnih proizvoda koji su izloženi na policama čija su pozadina tradicionalne keramičke pločice različitih dezena.

 Kako izgleda enterijer restorana Lumee pogledajte u nastavku.

Tagged under

Leave a Reply