Ljuljačka u dječijoj sobi, da zabava nikad ne prestane

Fraza koju koristimo kada smo ljuti na djecu „U sobu!“ sada dobija sasvim novi smisao. Sa ljuljačakama u dječijoj sobi to više neće biti kazna, već suprotno. Dječja soba treba da bude zabavno i kreativno mjesto u kome će uživati. Ljuljačka u dječijoj sobi upravo to će i omogućiti, sate zabave i bezbrižnosti. Ljuljačka je podjednako zabavna i za dječake i za djevojčice ali ipak treba dekoracije prilagoditi svakom djetetu.

ljuljaske decija soba1

Već smo ranije govorili o zidu za penjanje u dječijoj sobi koji će vaše dijete potaknuti na fizičku aktivnost. Slično je i sa ljuljačkom u dječjoj sobi. Pored toga što će se djeca zabaviti na njoj ljuljačka je i idelana rekreacija koja se može uklopiti u mnogo tema npr.: Petar Pan, životinjsko carstvo, džungla, šuma itd.

ljuljaske decija soba2

Za ljuljačku je potreban čvrst konopac i odgovarajuća drvena daščica. Pri tome treba paziti da se konopac pažljivo pričvrsti za plafon da bi se izbjegle eventualne nesreće. Ljuljaču postavite u dio sobe gdje nema namještaja u blizini, a da bi smanjili njihanje skratite konopac.

ljuljaske decija soba3

Ljuljačka može da posluži i kao fokusna tačka u dječjoj sobi. U sobi neutralnih ili pastelnih boja smjestite ljuljačku živih boja, npr. boje limete.

ljuljaske decija soba4

Umjesto klasične ljuljačke, u sobu možete postaviti i gimnastičke krugove. Gimnastički krugovi su odlična zabava i prilika da vaše dijete ojača. Takođe, djeca sa krivom kičmom će ojačati mišiće uz kičmu igrajući se na gimnastičkim krugovima.

ljuljaske decija soba5

Tematske dječje sobe su uvijek izazov. Ljuljačka će se uklopiti u skoro sve teme.

Guma je izvrsna zamejna za drvenu daščicu u što ste se toliko puta mogli uvjeriti u parkovima. Pazite na veličinu gume i na način kojim je spojena sa konopcem.

ljuljaske decija soba6

A gumu možete postaviti i vertikalno. Da bi sve bilo zabavnije, obojite je.

Kao što ste vidjeli ljuljačka može da bude izuzetno dekorativna prilikom uređenje dječije sobeali je prije svega zabavna i jeftina. Ako planirate da svoje dijete obradujete, predlažemo vam upravo da ljuljačku montirate u sobu.

Tagged under

Leave a Reply