Ljetnja zabava u vrtu – problemi i rješenja

Svaka ljetnja zabava zahtjeva odgovarajuće pripreme. Potrebno se posebno pripremiti za dva problema a to su: komarci i vrućina. Svako ima neku svoju sliku za savršenu ljetnju zabavu ali naših nekoliko ideja pomoći će vam da je i ostvarite.

zabava u vrtu1

Dječija ljetnja zabava povodom rođendana ili nekog drugog značajnog događaja roditeljima često predstavlja problem prilikom organizovanja. Ako se odlučite za zabavu na otvorenom limunadu ili neki drugi napitak poslužite na ovaj način. Limunada u staklenkama pokrivenim sa poklopcem i sa slamčicom spriječiće komarcima, muhama i osama da ulete u piće i tako ćete sebe sačuvati od problema ako bi osa ili pčela ubola neko dijete.

zabava u vrtu2

Da biste otjerali komarce, koji znaju biti izuzetno dosadni, u polovice limuna utisinite karanfiliće. Ovaj prirodni repilent postavite oko mjesta gdje organizujete zabavu i na sto kao dekoraciju.

zabava u vrtu3

Još jedan način pomoći će da vašaljetnja zabva ne bude upropaštena od strane letećih insekata. Oko mjesta za sjedenje postavite ventilatore. Ne samo da će ventilatori rashlađivati goste već će oduvati komarce i druge insekte dalje od vaše zabave.

zabava u vrtu4

mravi znaju praviti probleme posebno ako je posluženje slatko. Nemojte zaboraviti da hranu prekrijete kada se ne koristi. Nekoliko dana prije zabave napravite ove jednostavne poklopce od raznobojne tkanine. Potrebno je samo da oko okruglog komada platna uvučete komad gume.

zabava u vrtu5

Dekoracije za zabavu zavise od teme vaše zabave. Pokušajte uključiti ilavandu. Ne  samo da je dekorativna već je i prirodni repilent.

zabava u vrtu6

Večernju ljetnju zabavu sasvim sigurno će pokvariti leteći insekti ako nešto ne poduzmete. Oni će letjeti na svjetlo i oko onih koji sjede u krugu te svjetlosti. Izuzetno nezgodna situacija koja miriše na katastrofu. Ali postoji rješenje. Kupite svijeće od citronele. Svijeće stavite da plutaju u staklenim zdjelama koje ste prethodno napunili vodom i u njih stavili grančice ruzmarina i malo limuna.

zabava u vrtu7

Pošto se rashlade sa ventilatorima gosti će željeti nešto hladno da popiju. Uobičajene kockice leda u kojima držite piće zamijenite drugim rješenjem. Obične balone napunite vodom i zaledite. Ovi veći komadi leda sporije će se topiti a piće će biti hladnije nego kod upotrebe kockica leda.

Tagged under

Leave a Reply