Kupatilo kao luksuzna spa – treći dio

Iako armatura ne predstavlja veliku investiciju ona čini mnogo u transformaciji vašeg običnog kupatila u spa. Zamjenom armature sa materijalima i stilom koji će pratiti design cjelokupnog vašeg spa učinićete atmosferu još opuštenijom i sofisticiranijom.

Aramtura za kupatilo u stilu spa je vrlo važan dekorativni i funkcionalni element.

Aramtura za kupatilo u stilu spa je vrlo važan dekorativni i funkcionalni element.

Slavine lavaboa i kade, kao i  tuš mogu biti od različitih materijala: stainless steel, bronza, hrom, kalaj… i različitih tipova obrade. Takođe, u zavisnosti od stila vašeg novog kupatila mogu biti modernog, klasičnog ili sa retro izgleda. Kada izaberete baterije izaberite i držače ručnika, metalne police, držače za sapun, toalet papir, sličnog ili istog stila i materijala.

Ideja kako da aranžirate mirisne svijeće.

Ideja kako da aranžirate mirisne svijeće.

Decor je vrlo važan prilikom uređenje kupatila u stilu spa. Ujedno je i najjeftiniji dio opremanja kupaonice a sa ciljem dobijanja mirnog i relaksirajućeg ambijenta luksuznog spa. Kakav je to spa bez mirisnih svijeća? Izaberite svijeće sa svojim omiljenim mirisom. Kako bi izbjegli eventualne nedaće sa svijećama, nađite im odgovarajuće svijećnjake. Svijećnjaci mogu biti dekorativne čaše, fenjeri,  zidni držači, pored funkcije, ovi svijećnjaci moraju zadovoljiti i estetski. Na zidove ili police postavite slike pitomih pejzaža. Osvježite prostor i sa biljkama, kupite biljke u saksijama kako bi duže trajale. Obratite pažnju prilikom izbora koja im je količina svjetlosti potrebna. Možete izabrati orhideje, lale, lavandu, različite vrste paprati, posavjetujte se sa prodavcem oko najbolje vrste biljaka za vaš prostor. Uživajte u aromoterapiji. Mekani, veliki, luksuzni ručnici i bade mantili neka budu u sličnoj nijansi kao i ostatak vašeg kupatila. Obavezno u vaš spa postavite stolicu ili klupu, preko naslona prebacite plahtu a na stolicu postavite jastuk. Plahta i jastuk će dodatno omekšati atmosferu. Na policu postavite manji MP3 player sa zvučnicima na kome ćete puštati muziku za opuštanje.

Vrlo je lako preslikati atmosferu spa u sopstvenom kupatilu. Koristite mekane tkanine, mirisne svijeće, opuštajuće boje i dekorativnu metalnu armaturu sve to jednako doprinosi transformaciji.

Tagged under

Leave a Reply