Krovovi sa stilom – drugi dio

Iako je rijetko prva stvar koju primjetite, krov mnogo govori o stilu kuće. Pogledajte nekoliko stilova i ideja možda se neka od njih nađe i na vašem domu.

Metalni krov

metalni krov

Izbor boja za krov se značajno proširio u zadnje vrijeme. Metlani krov dramatično poboljšava izgled ove dvospratnice, stvarajući dopadljivu paletu boja u kombinaciji sa bijelim eksterijerom i okolnim zelenilom.

Prefinjeni škriljacKrov-od-skriljca

Sveukupnu sliku elegantnog i atraktivnog škriljca jedino naršuavaju troškovi ugradnje i instalacije. Eksterijer od cigle je obojen sivo zelenom bojom kako bi bio komplementaran krovu od škriljca.

Šumsko utočište Koliba-u-sumi

Planinski vrhovi i bujna vegetacija pružaju savršenu pozadinu za ovu šarmantnu šumsku vikendicu. Spoljne karakteristike kao što su krov od šindre, rustične zidne obloge i fasada, te kameni puteljci, čine da se ova kućica savršeno uklapa u svoju okolinu.

Francuski manor (plemićka kuća)Francuski manor

Pažljivo korišteni starinski elemenati – mansardni krov, stari francuski balusteri (stubovi na ogradi), okrugli krovni prozori (oeil-de-Boeuf), pretvorili su ovaj nekada italijanski ranč u prefinjeni francuski manor. 

Nizozemski uticajholandska-kolonijalna-kuca

Strmo nagnut krov, karakterisičan za nizozemske kolonijalne kuće, u potpunosti pokriva dvije strane sprata kuće. Zbog toga krovni materijal i boja postaju veoma primjetni. Drvena šindra se odlično uklapa u stil.

Tagged under

Leave a Reply