Kombinacije boja koje ćete obožavati

Da li ste u potrazi za inspiracijom kada su u pitanju kombinacije boja? Kombinovanje boja je umjetnost. Bacite pogled na Design Seeds prijedloge koje će vas oduševiti svojim palatama boja. Sve kombinacije boja su ručno izabrane, inspirisane prirodom, idelane za uređenje enterijera, organizovanje vjenčanja, proslava i sve druge kreativne aktivnosti.

kombinacija boja1

Ove palete boja napravila je Jessica Colaluca na osnovu fotografija koje je miksala u ilustratoru a potom obradila u fotošopu. Iako boje ne odgovaraju paletama niti jednog proizvođača one su univerzalne i spremne za korištenje. Inspiraciju najčešće nalazi u cvijeću, plodovima, krajolicima koji je okružuju u Viskonsinu u SAD. Inače, Jessica je dizajnerica sa zavidnim iskustvom sa poznatim firmama kao što su Reebok, Timberland itd.

kombinacija boja2

Na samom sajtu DesignSeeds dostupne su fotografije, koje su poslužile kao inspiracija, ikombinacije boja, koje su one inspirisale. Kombinacije se mogu slobodno koristiti. Posjetioci su u prilici i da vrše pretragu na osnovu boje. Kod kombinovanja boja na osnovu ovih kombinacija ne moraju se upotrijebiti sve nijanse. Dovoljno je upotrijebiti neutralnu nijansu i još dvije nijanse, jednu kao osnovnu i drugu kao akcentnu.

Pogledajte kombinacije boja koje smo izabrali možda vam posluže kao inspiracija.

Tagged under

Leave a Reply